MB Actros Truck of the Year 2012
| 16:35 | Truckstar Redactie

MB Actros Truck of the Year 2012

De nieuwe Mercedes-Benz Actros heeft donderdagavond 24 november tijdens Trailer 2011 in Kortrijk de Europese titel Truck of the Year 2012 in de wacht gesleept.

De constante innovaties en hoge investeringen van Mercedes-Benz zijn door de Europese vakjury positief beoordeeld. De 21-koppige jury prees de nieuwe Actros om zijn zuinigheid en duurzaamheid, rijdynamiek en comfort. Bovendien werd het uitgebreide motorenprogramma met Euro 5, EEV en Euro 6 krachtbronnen hoog aangeschreven.

De titel Truck of the Year wordt jaarlijks uitgereikt aan de vrachtauto die de grootste bijdrage heeft geleverd op het gebied van zuinigheid, emissies, veiligheid, rij-dynamiek, ergonomie en comfort. De nieuwe Actros behaalde een totaal van 161 punten en liet daarmee de nummer twee de Tatra Phoenix (67 punten) en de nummer drie de Scania Euro 6 (50 punten) achter zich.

Het is de vierde keer dat een Mercedes met de typenaam Actros de prijs wint. In 1997, 2004 en 2009 werd deze vrachtauto namelijk ook Truck of the Year.

Van of the year
Naast de titel ‘Truck of the year 2012’ werd ook de titel ‘Van of the year 2012′ uitgereikt. In die categorie ging de eerste plek naar de elektrische Renault Kangoo ZE. De jury roemt de elektrische bestelwagen vanwege zijn positieve bijdrage aan het milieu. “Met de Kangoo ZE maakt Renault het aanbod elektrische auto’s toegankelijk voor de bestelwagenrijders in Europa.”

Benieuwd naar de eerste chauffeurservaringen met de nieuwe Mercedes Actros? In Truckstar nummer 13 vind je een verslag van de ‘Tour d’Actros’ die wij maakten langs verschillende Nederlandse chauffeursrestaurants. 

2 Reacties
  1. Ik vindt de nieuwe Mercedes Actros,drie keer niks.Want er zit te veel na aap werk van mijn favoriete merk Scania in.
    Dat is mij opgevallen met de introductie van 5 November.Dat je er mee kon rijden en bezichtigen.voor mij is Scania gewoon nummer 1

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie