DAF XF 440-trekkers voor Koops Almere
| 11:09 | Korneel Luth

DAF XF 440-trekkers voor Koops Almere

Koops Transport Almere heeft haar eerste Euro 6 DAF-trekkers geleverd gekregen.

DAF-dealer Truckland Almere leverde onlangs twee DAF XF 440 4×2 trekkers met SpaceCab en de MX-11-motor aan Koops Almere.

De twee XF-trekkers hebben de AS-Tronic automatisch schakelende versnellingsbak, luxe stoelen en een RVS-kist aan het chassis voor het ladingzekeringsmateriaal.

DAF XF 440-trekkers voor Koops Almere
Een nette uitbreiding van het wagenpark, deze twee nieuwe XF’s.

Uitbreiding op het wagenpark

Gebaseerd op goede ervaringen met het DAF in het verleden, koos Koops Transport in Almere bij aanschaf van de eerste Euro 6-trekkers wederom voor DAF.

Beide voertuigen zijn aangekocht als uitbreiding uitbreiding op het bestaande wagenpark. Alvorens tot aankoop over te gaan, werden diverse truckmerken vergeleken. Zaken als: prijs/kwaliteit, chauffeursruimte, comfort, uitrusting en brandstofverbruik werden vergeleken. Vervolgens werd de keuze gemaakt voor de Euro 6 DAF XF440 4×2 SpaceCab-trekkers.

“Om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag naar onze vervoersactiviteiten nemen wij de eerste Euro 6-trekkers in gebruik. Daar aan voorafgaand vergeleken wij meerdere merken en kwamen weer op DAF uit. Het merk waar wij al tientallen jaren succesvol mee werken”, legt directeur Susan Koops uit.

DAF XF 440-trekkers voor Koops Almere
In de SpaceCabs is het goed toeven voor de chauffeurs.

Service onderweg

“Daarbij hechten wij grote waarde aan de service onderweg van DAF. Andere merken hebben ook dergelijke serviceorganisaties, maar kunnen volgens ons niet tippen aan ITS van DAF”, voegt wagenparkbeheerder Ton Veldhuijzen er aan toe.

Hij vervolgt: “Daarbij blijven wij met deze aanschaf de lange relatie met ons huismerk trouw. DAF levert hier al decennia trucks en markeert nu de ingebruikname van de eerste Euro 6-modellen.”

DAF XF 440-trekkers voor Koops Almere
Koops bestaat al bijna honderd jaar!

Eeuwfeest in 2016

Koops Transport staat aan de vooravond van haar eeuwfeest – het familiebedrijf bestaat nu 99 jaar – en groeide uit van één enkel paard en wagen-span naar een internationaal logistiek bedrijf met tachtig eigen trekkers en 120 getrokken eenheden.

Deze staan verdeeld over de vestigingen in Almere en Rotterdam, waarbij de activiteiten in de wereldhavenstad zich concentreren op gespecialiseerd ADR-tanktransport.

Vanuit Almere coördineert en verzorgt men het algemeen transport van niet geconditioneerd stukgoed richting Duitsland, België en Frankrijk met Tautliners en kastentrailers.

Een deel van de trailers beschikt over jolodabanen voor het vervoer van papierrollen. Verder vervoert Koops Transport veel hangende kleding en automotive onderdelen.

DAF XF 440-trekkers voor Koops Almere
Weinig opsmuk, wel een nette uitstraling voor deze nieuwe XF’s.

Groei en vervanging ouder materieel

Directeur Susan Koops is onderdeel van de vierde generatie. Zij kijkt vol vertrouwen naar het eeuwfeest in 2016.

“Wij zien weer groei in onze activiteiten en staan op het punt om een van onze oudste opleggers te vervangen. Wanneer alles volgens plan verloopt zal dat eind 2016 afgerond zijn, en eind 2017 verwachten wij ook onze huidige DAF Euro 5-trekkers te hebben omgezet naar Euro 6.”

“Op die manier gaan wij als familiebedrijf helemaal met onze tijd mee en houden aandacht voor het milieu. Om daarbij onze chauffeurs mee te laten groeien, scholen wij ze in het kader van de Code 95 met een cursus Het Nieuwe Rijden.”

“Via Truckland krijgen de chauffeurs uitleg over de techniek en het rijden met nieuwe Euro 6 DAF XF. Bijkomend voordeel van de nieuwe Euro 6 – rekkers is natuurlijk de onbeperkte toegang tot de Maasvlakte. Een gebied waar wij steeds  vaker komen”, aldus Susan Koops.     

DAF-dealer Truckland verzorgt naast de levering ook het onderhoud van de bestaande en nieuwe DAF XF trekkers.

Klik hier voor alle DAF-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie