Rijverboden Pasen
| 17:29 | Truckstar Redactie

Boeteregen bij Rijnbrug A40

De afsluiting van de Rheinbrücke in de A40 levert de Duitse politie veel geld op.

Hoewel de brug over de Rijn bij Duisburg in de richting van Essen al anderhalve week dicht is voor vrachtverkeer, denken nog heel wat chauffeurs dat het verbod niet voor hen geldt. Zo lijkt het tenminste, want in die tijd zijn er al meer dan elfduizend passerende trucks geflitst. Bijna 95 procent daarvan komt uit het buitenland, zegt de Autobahnpolizei.

Meteen afrekenen

Negeer je als chauffeur de omleidingsborden en ga je pas bij Homberg van de A40 af, dan kun je op een bekeuring van 150 euro rekenen. Maar doe je dat al bij Rheinhausen, dan kost je dat ‘slechts’ half zoveel. Beter is het daarom meteen de omleiding via de A57, A42 en A3 terug naar de A40 te volgen. De politie houdt overtreders van het verbod direct staande en dan is het afrekenen geblazen.

Zwaar belast

De afsluiting van de belangrijke oeververbinding houdt verband met reparatiewerkzaamheden en geldt voor voertuigen van meer dan 3.500 kilo. Dagelijks rijden er 100.000 auto’s over de brug, waaronder meer dan 11 duizend vrachtwagens. De zware belasting heeft scheuren in de dragende delen aan de randen van het brugdek veroorzaakt. Om die reden was het aantal rijstroken in oktober al beperkt. Bij de bouw in 1970 rekende men op 30.000 auto’s per dag.

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie