| 15:00 | Korneel Luth

Berthons Hotrod is Best of Show

De uiterst subtiel gespoten ‘Hotrod’-combinatie van Berthons uit Zweden is verkozen tot Best of Show tijdens het Truckstar Festival 2015.

De stijlvolle Scania van Berthon Jönsson werd tevens eerste in de categorie Special Paint. “Van de hoogte en de lengte van de truck kijken ze in Zweden niet op, maar wel van de geweldige special paint op de truck, en wij ook!” Dat schrijft de jury in haar eindrapport over de truck.

En ook hier op Assen was deze truck natuurlijk een publiekstrekker. Op subtiele wijze, en met de perfecte kleuren, is een schitterend ‘hotrod’-thema uitgewerkt, wat op de auto zeer goed tot zijn recht komt. De details lopen over de hele auto heen en ook het interieur is in dezelfde tinten – prachtig – aangekleed.


Berthon was zo geroerd dat hij geen woord meer uit kon brengen. De tranen stonden hem in de ogen…


Sublieme details geven de truck een heerlijk Amerikaans accent.

Tweede prijs Special Paint naar Paul’s Bremse Service

De tweede prijs in de categorie Special Paint ging naar de Scania torpedo van Paul’s Bremse Service uit Denemarken. Het thema is de geschiedenis van het merk Scania. De special paint is in alle glorie aanwezig, en niet alleen op de trekker. Ook op de  trailer zijn prachtige afbeeldingen te zien. In het interieur zijn schitterende pentekeningen aangebracht.


De trotse Deense eigenaren van de Scania van Paul’s.

Derde prijs Special Paint naar B.H. Cecil

De derde prijs in de categorie Special Paint ging naar de fraaie elf jaar oude Engelse DAF XF95 van de firma B. H. Cecil & Sons. De truck is een bekende verschijning op ons Truckstar Festival en is al meerdere keren in de prijzen gevallen. Ook nu is het weer raak. Want de mooie special paint die de geschiedenis van het transportbedrijf laat zien staat ditmaal garant voor een eervolle derde prijs. Na al die jaren ziet de DAF er nog uit om door een ringetje te halen. Top!


De derde prijs werd op enthousiaste wijze ontvangen en gaat mee naar Engeland.


Een prachtig rijtje!

Poetsprijs ook naar Engeland

De Poetsprijs gaat dit jaar – hoe kan het ook anders – naar Engeland; naar Anthony Binns en zijn DAF XF105 om precies te zijn. Anthony heeft het poetsen tot een ware kunst verheven en het resultaat mag er zijn. De witte trekker met brandweer-thema, straalt je tegemoet.

Ook het motorblok en de aandrijflijn glimmen als een spiegel. Om de boel netjes te houden tijdens het dagelijke werk is er zelfs in een kist een opbergruimte voor een hogedrukspuit gemaakt.


Beter poetswerk kwam de jury niet tegen!

Far Far Away-prijs naar Schotland

De Far Far Away-prijs gaat dit jaar naar chauffeur Alan McNeil van Stuart Nicol Transport. Hij kwam met zijn Volvo FH vanuit Schotland via Calais naar Assen en legde daarmee 1.280 kilometer af.


De FH16 750 legde 1.280 kilometer af om hier te kunnen staan!

 

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie