| 06:51 | Marco Bloem

Publieksprijs 2015 voor Leon Hogendoorn

De bijzondere Scania R520 van Leon en Astrid Hogendoorn heeft de Truckstar Publieksprijs gewonnen.

Niet alleen containerrijder Jos Jansen voelde zich gisteren de koning te rijk. Leon Hogendoorn; die sinds april 2014 een prachtige Scania R520 bezit mocht gisteren de felbegeerde Truckstar Publieksprijs in ontvangst nemen. De publieksprijs bestaat sinds 2013 en wordt bepaald door Truckstar-lezers, die hun stem kunnen uitbrengen via Facebook. Het is daarmee de meest democratische prijs van het Truckstar Festival. 

Nieuwe huisstijl

De Scania R520 6×2 uit 2014, met de bijpassende Chereau koeler (2011) is een indrukwekkende truck die vooral door zijn bijzondere kleurstelling opvalt. Leon legt het verhaal achter het bijzondere spuitwerk uit in een kort interview. “Toen ik een nieuwe truck kocht wilde ik eigenlijk dezelfde rode kleurstelling toepassen als op mijn oude truck. Spuiter Erik Donck van Van Winkoop vond echter dat ik er iets bijzonders van moest maken, ook omdat ik maar één truck heb.

Engelse sportwagens

Hij beveelde me aan om eens naar de kleuren van Engelse sportwagens te kijken en een andere roodtint uit te zoeken. Toen ben ik gaan kijken bij meerdere autodealers in de buurt. Uiteindelijk heb ik niet voor een Engelse tint, maar voor een kleurnummer van Mercedes gekozen.” In combinatie met chique zwart levert dat een unieke kleurstelling op. Die liet Leon overigens ontwerpen door truckfanaat en -spotter Bryan Nieborg. “Hij maakte het ontwerp op de computer. Naar dat voorbeeld is de truck gespoten.” Hij vervolgt: “Tijdens de twee weken durende spuitklus heb ik geholpen met op- en afbouwen van de trailer. Toen hebben we ons oog nog meerde malen laten gaan over de details, met dit als resultaat.”

Leon en zijn vrouw Astrid in de cabine van de R520

Samen met de opbouw, die verzorgd werd door Steven Heemskerk en het interieur van Special Interior uit Urk staat er een uiterst doordachte en smaakvolle combinatie. Leon voert met de Scania met plezier zijn ritten uit, die voornamelijk met groente en fruit naar Finland leiden. Leuk detail hierbij is dat Leon een goede relatie heeft met een andere Finlandrijder en winnaar van de alleereerste publieksprijs: Leon werkt en rijdt vaak samen met Frank Hoogenboom, die in 2013 met zijn Scania R560 de prijs in ontvangst nam.

Klik hier voor het nieuwsoverzicht 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie