| 10:52 | Arjan Olsthoorn

15 Scania’s R450 voor Stef Nederland BV

Stef Nederland BV, heeft onlangs de eerste nieuwe Scania’s uit een order van in totaal 15 nieuwe 4×2 trekkers in ontvangst genomen.

De nieuwe Scania’s zijn van het type R450 met de zuinige 13-liter SCR-only motor. Deze motor behoort tot het technische platform dat inmiddels menig brandstofrecord heeft doen sneuvelen en maar liefst drie jaar achter elkaar de prestigieuze Green Truck Award in de wacht wist te slepen met het laagste brandstofverbruik. De Scania R-cabine behoort tot de top van de moderne vlootcabines. De cabine is standaard al rijk uitgerust en de chauffeurs vinden er een comfortabele en veilige werkplek. De chauffeurs worden extra ondersteund middels Scania Driver Evaluation. Zij krijgen via een coaching traject een meer efficiënte rijstijl aangeleerd. Alle 15 voertuigen zijn bij Scania ondergebracht in de fullservice reparatie- en onderhoudscontract.

Stef viert dit jaar haar honderdjarige bestaan. Het bedrijf is zich bewust van de ecologische belangen en de noodzaak om op alle niveaus handelend op te treden. Vermindering van de uitstoot van vervuilende stoffen, beheersing van het energieverbruik, optimalisering van de bedrijfsmiddelen en recycling zijn enkele speerpunten van hun strategische plan voor een duurzaam beleid. De aanschaf van de nieuwe Scania’s past volledig binnen deze kaders. De nieuwe voertuigen zullen hoofdzakelijk in Benelux gaan rijden.

Verduurzaming
Stef is een specialist in de logistieke voedselketen en transporteert door geheel Europa. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een internationaal distributienetwerk dat tot diep in Europa reikt. Met de inzet van de nieuwe zuinige Scania’s wil het bedrijf een volgende stap zetten in de verduurzaming van hun vloot. En aldus hun ecologische voetafdruk verkleinen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie