CornerEye
| 11:35 | Arjan Olsthoorn

CornerEye nu ook leverbaar op Aero-Volvo’s

De onlangs geïntroduceerde Aero-range van Volvo Trucks wordt standaard geleverd met Volvo’s CMS (Camera Monitoring System), maar is nog wel voorzien van een trottoirspiegel en frontzichtspiegel. Nu heeft de Aero ook goedkeuring gekregen voor een aftermarket CornerEye-camera om die spiegels te vervangen.

Tijdens de Nederlandse introductie van de nieuwe generatie Volvo Trucks in Aviodrome werd er onder andere een FH Aero met CornerEye van Orlaco gepresenteerd. De optie is een aftermarket optie en is te bestellen bij alle dealers.

Het CornerEye-systeem van Orlaco bestaat uit een HD-camera, GMSL-kabel en een HD-monitor. De camera wordt gemonteerd op de rechterbovenhoek van de truckcabine. De kabel wordt door de carrosserie heen gevoerd naar de monitor in de cabine. De monitor wordt op een bracket gemonteerd en geplaatst boven het raam aan de passagierskant of aan de rechter A-stijl van het dashboard. Dit is afhankelijk van het type vrachtwagen en de daarvoor geldende voorwaarden voor goedkeuring.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie