Kotra
| 10:20 | Robert Servaas

Kotra Logistics neemt 750ste Scania in gebruik

Onlangs nam directeur Erik de Koeijer van Kotra Logistics op het hoofdkantoor in het Zeeuwse Yerseke de sleutels van de 750ste Scania in ontvangst uit handen van Janko van de Baan, MD Scania Nederland, en Rudy Crabbe, Algemeen directeur AST Zeeland.

Kotra Logistics heeft de afgelopen jaren een stormachtige groei doorgemaakt, slechts acht jaar geleden werd de 500ste Scania in het wagenpark opgenomen. “Wij hebben de afgelopen jaren diverse bedrijven overgenomen waarvan het wagenpark aan modernisering toe was,” licht Erik de Koeijer toe. Dat de specialist in het transport van verse visproducten voor beide jubileumtrucks voor Scania koos komt mede door de goede relatie met dealer AST Zeeland.

Scania-Vabis

In de zestiger jaren verschijnt de eerste Scania-Vabis in de vloot van het familiebedrijf dat al sinds 1880 bestaat. Het is het begin van een trouw en hecht partnership dat tot op vandaag de dag wordt voortgezet. “De relatie met AST en Scania is goed en in onze branche, het transport van verse producten, is het belangrijk dat men onze business goed begrijpt,” aldus Erik de Koeijer. “Onze activiteiten gaan altijd door en dan is een dealer die ons optimaal ondersteunt van groot belang. Gelukkig kennen wij weinig problemen op dit vlak en als er toch een uitdaging is staat het team van AST altijd voor ons klaar.”

Lees ook: Boss Transport neemt Scania 500S in gebruik

Het huidige wagenpark omvat zo’n 200 eigen voertuigen en ca. 100 charters die regelmatig voor Kotra door heel West-Europa rijden met verse visproducten. Dit maakt Kotra Logistics marktleider in dit specifieke segment binnen transport en logistiek. Het bedrijf biedt werk aan ca. 600 mensen in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.

Smart Dash

De 750ste Scania, een 460R Super met uitgebreide veiligheidsopties en Smart Dash, maakt deel uit van een grotere order. “Wij maken veel kilometers dus een laag brandstofverbruik is belangrijk voor het investeringsplaatje. Minstens zo belangrijk voor ons is de betrouwbaarheid en de aantrekkingskracht voor de chauffeur. Deze rijden graag met Scania,” vult Erik de Koeijer aan.

Vijfde generatie

Erik de Koeijer is de vijfde generatie die leiding geeft aan het bedrijf en de volgende generatie is ook werkzaam in het bedrijf. Kotra Logistics is de grootste West-Europese logistieke dienstverlener op het gebied van geconditioneerd vervoer van verse vis, schaal- en schelpdieren. Deze expertise stelt hoge eisen aan het materiaal waarmee wordt gewerkt en aan de partners waarmee zaken worden gedaan. De langjarige relatie met dealer AST en Scania bewijst dat de eisen voor wat betreft kwaliteit en betrouwbaarheid naadloos op elkaar aansluiten.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie