| 12:09 | Marco Bloem

Winnaars categorieën Mooiste Truck van Nederland 2016

Spanning en sensatie op de vroege zondagmorgen. Vanaf het Radio-NL podium kregen de deelnemers van de Mooiste Truckverkiezing de categorie uitslagen te horen.

Hieronder vind je de uitslagen van alle acht categoriën in de Mooiste Truckverkiezing, en de deelprijzen voor interieur, opbouw en spuitwerk.

Categorie 1 Geconditioneerd vervoer

1 – Scania R580, A&S Cargo, chauffeur Alex Theeuwen – Indrukwekkende tandemas koelcombinatie in frisse kleurstelling met mooie vlakke achterkant cabine, grote uitlaten. Echt een stoere koeler.

2 – Scania R520, Plantline, chauffeur Marc van Noppen – Gewaagde kleuren op een mooie combinatie, verlichting netjes weggewerkt in de bak, alles goed in verhouding. Binnenkant sober maar netjes.

3 – Volvo FH 460, Q Flowers, chauffeur Bert de Mooij – Zeer nette bloemenwagen waar goed over nagedacht is, veel leuke details. Doordacht laadsysteem met eigengemaakte karren. Strakke wagen.

Categorie 2 Huif/gesloten vervoer

1 –  Scania T730, Jos van der Heijden, chauffeur Lex van der Heijden – Een zeldzame, zesassige neuscombinatie met enorm mooi spuitwerk. Een imposante verschijning, superglad.

2 –  Volvo FH 540 van P.J. Hoogendoorn chauffeur Mark Dijkhuizen – Echt een Hoogendoorn auto in de eigen huisstijl. Mooie nieuwe zeilen, trailer uit jaar 2005 is netjes opgeknapt. Mooie werkauto.

3 –  DAF XF105.510, Jan Swijnenburg, chauffeur Gerrit Kortlever – Een superstoere DAF tandemasser met Deense look. Een nette trailer met wel wat gebuikssporen.
Detail: lampenbeugel met extra lichtbak en Michelinpoppen.

Categorie 3 Open voertuigen
1 –  Scania R500, Jakob Schipper – Auto van vijf jaar oud die er supernetjes bij staat, met mooi spuitwerk. Zijverlichting van de trailer netjes in de bak weggewerkt. Heel mooie werkauto.

2 –  Volvo FH 500, Edwin Salari, chauffeur Martin Paulisse
Een echte werkauto, met hier en daar werksporen. Mooie, chique kleurstelling en een doordacht uitschuifbaar kopschot.

3 –  DAF XF.510, Twan Bierings, chauffeur Rick Boskeljon – Indrukwekkende tandemascombinatie met een mooie opbouw: kisten, traanplaat etc. Heeft een imposante machine op zijn dieplader staan.

Categorie 4 Containertransport
1 –  Scania R450, Weeda Transport, chauffeur Stephan van Spronsen
Wederom een echte Weeda-auto, nu met Hollands thema: Penoza, dat perfect is geairbrusht op de achterzijde van de cabine. Qua poetsen een 10: zelfs de onderkant van de trailer en de bovenkant van de container zijn gepoetst.

2 –  Scania R520, Adwin Stam – Indrukwekkende achtassige combinatie. Enorm veel werk in trailer gestoken. Mooie special paint op de achterkant van de trekker.

3 –  Volvo FH 500, De Kraker Transport, chauffeur Angelo de Kraker
Een oldskool opgebouwde auto met stoer, plat dak. Mooie lijnen, ouderwets zeilenrek op dak. Je bent een pure liefhebber als je de hele week van huis bent en dan kiest voor een dergelijke cabine.

Categorie 5 Losgestort vervoer
1 –  Scania R490, G. & J. van Leeuwen, chauffeur Michael Sonneveld
Een inventieve, supercompleetcompleet opgebouwde auto. Met enorm veel oog voor maatwerk en heel veel doordachte aanpassingen. De aanhanger is 13 jaar oud, maar dat zie je er absoluut niet aan.

2 – Scania R450, Van Triest, chauffeur Jan Stevens
Chique auto om te zien waarbij alles goed in verhouding is. Staat er supernetjes bij als je bedenkt welk boerenwerk ermee gedaan wordt.

3 –  Volvo FH 460, Wijnsma, chauffeur René de Swart
Een heel mooie, nette werkauto, de opbouw is goed aangepast aan de wensen van de klant. Mooi detail: de zijafscherming van de aanhanger is identiek gemaakt aan die van de motorwagen. Mooi systeem om af te netten.

Categorie 6 Bulk & tanktransport
1 –  Scania R620, Rien Meijndert, chauffeur Remon Kies
Auto is compleet in showstaat, glimt van onder nog harder dan van boven. Leuke details. De tweede passie van de chauffeur, paarden, is mooi verwerkt in het interieur. Alles klopt aan deze auto.

2 – Volvo FM 400, HOS Oil chauffeur, Johan Hoekstra
Een auto waar heel veel aandacht aan is besteed, klein maar fijn. Enorm veel poetswerk aan gedaan. Kleine auto met korte trailer: mooi in evenwicht. Het uiterste uit de mogelijkheden gehaald, de auto is 9 jaar oud.

3 –  Mercedes Actros, In’t Veen, chauffeur Dennis Troost
Frisse combinatie, netjes opgebouwd voor het werk dat ermee gedaan wordt. Standaard trailer.

Categorie 7 Speciale voertuigen
1 – Volvo FH 460, Evers & Posthouwer, chauffeur Menno Hemmink
Mooie combinatie, alles is goed op elkaar afgestemd en enorm goed doordacht. De kleurstelling van de buitenkant loopt fraai door in de binnenkant van de cabine.

2 – Iveco Stralis Hi-Way, Hans van Diën, chauffeur Peter van Beest
De mooiste Iveco van Nederland en misschien wel van heel Europa. We misten een ding heel erg: de aanhanger. Leuk detail: echte koeienhuid verwerkt in het interieur.

3 –  DAF XF.460, Van Rooyen, chauffeur Henk Mulder
Een strakke combinatie met mooi doordacht doorlaatsysteem. Wat speciaal is: korte fenders tussen cabine en opbouw. Binnenkant cabine is rustig en netjes.

Categorie 8 Losse trekkers
1 – Volvo FH 500 van Toon Meesters
Een strakke opbouw met een mooi thema. Het interieur is in de stijl van de auto, supernetjes gepoetst, mooi spuitwerk.

2 – DAF XF 460 van Jelle Schouwstra
Superstoere auto met vernieuwende opbouw. Enorm bijzonder interieur met veel speciale details en een imposante geluidsinstallatie. Kritisch puntje: helaas wat steken laten vallen bij het poetswerk.

3 – Volvo FH 500, Erwin Vliegenthart
Bekende auto, stoer door z’n lage dak, met veel mooie details. Hier en daar wel wat gebruikssporen.
Leuk detail: chauffeur heeft een hogedrukspuit in z’n kist.

Deelprijs Interieur
1 – DAF XF 460, Jelle Schouwstra

2 – Scania R580, A&S Cargo, chauffeur Alex Theeuwen

3 – Scania R490, G. & J. van Leeuwen, chauffeur Michael Sonneveld

Deelprijs Opbouw

1 – Scania R490 van Van Leeuwen, chauffeur Michael Sonneveld

2 – Scania R450 van Weeda Transport, chauffeur Stephan van Spronsen

3 – Volvo FH 460 van Evers & Posthouwer, chauffeur Menno Hemmink

Deelprijs Spuitwerk

1 – Volvo FH 500 van Toon Meesters

2 – Scania T730, Jos van der Heijden, chauffeur Lex van der Heijden

3 – Scania R580, A&S Cargo, chauffeur Alex Theeuwen

5 Reacties
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie