| 10:13 | Marco Bloem

Heel Europa op het Festival

Eén van de bijzonderheden aan het Truckstar-Festival is dat de populairiteit van het evenement tot ver over de landsgrenzen reikt. Trucks en bezoekers uit alle windstreken komen naar ons kleine landje om te genieten van al het moois op het TT-circuit. Wat is dat toch, dat Assen-gevoel?

Jongensdroom

Volgens Phil, Louise, Andy en Sarah uit Engeland zit ’t hem vooral in de gemoedelijke sfeer. Ze staan met twee prachtige Volvo FH trekkers op het Paddock. ,,Iedereen is vriendelijk en relaxed, en er is veel gezelligheid en muziek. Dat is in Engeland anders. Begrijp me niet verkeerd, ik ga ook graag naar Engelse shows. Maar het gaat er zeker in de verkiezingen nogal star aan toe. Daar wordt er vooral gelet op wat er allemaal niet goed is aan een truck. Hier is dat anders, vriendelijker” aldus Phil Barton die met zijn FH 500 (2013) regelmatig shows in Nederland en België bezoekt. Vriend Andy Lègge rijdt voor H.B. Holt uit Howden met een FH16 750 (2013). Voor hem is het de eerste keer dat hij Assen met zijn eigen truck bezoekt. Een jongensdroom die uitkomt. ,,Als Engelsman ben je zeer vereerd wanneer je een uitnodiging krijgt voor deze show.”

DSC_0275Van links naar rechts: Phil, Louise, Sarah en Andy

Duitser met Hollandse trekjes 

Rainer Krautheimer uit het Duitse Bergisch Gladbach staat ook met zijn truck op het middenterrein. Zijn indrukwekkende DAF XF is volledig in Nederland opgebouwd en daarom wilde hij graag met zijn truck de show bezoeken. Het is echter niet zijn eerste keer: ,,Ik kom hier al meerdere jaren met een groep andere Duitse chauffeurs. Dan staan we meestal met een hele club op het buitenterrein. Dit is de eerste keer dat ik hier met mijn eigen truck op de paddock sta. Hier is het wat krapper maar nog steeds  super” Ook hij onderschrijft de gemoedelijke sfeer op Assen. ,,Dat is anders dan in Duitsland. Hier is iedereen vriendelijk en is er minder afgunst.”

Rainer Krautheimer bestelde zijn imposante DAF bij Verspui in Hoornaar

Coles Customs

Twee echte eyecatchers zijn de unieke Scania’s van de broers Lee en Dan Coles. De rode R500 (2014, maar pas op de weg gekomen in 2016) van Lee heeft als thema de uit Las Vegas afkomstige tattoo-artist ‘Vendetta’, en de recentelijk opgeknapte T580 (2006) die Dan heeft meegenomen is voorzien van taferelen uit de welbekende truckmovie Convoy. De ‘Coles family’ staat al sinds de jaren ’80 bekend om hun bijzondere trucks. Vader Coles bezocht het Festival in de afgelopen decennia meerdere malen maar voor de beide broers is het de eerste keer. Lee: ,,De sfeer is super, zeer relaxed. Het is ook onvoorstelbaar hoe véél mooie trucks zich verzamelen. Je ziet ons hier zeker vaker de komende jaren!”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie