| 13:58 | Marco Bloem

Van Leeuwen heeft de Mooiste!

De prachtige Scania R490 van Van Leeuwen uit Bruchem is op het Truckstar Festival uitgeroepen tot ‘Mooiste Truck van Nederland 2016’.

DSC_0451

Tweede werd de Scania R580 van A&S Transport. De derde prijs ging naar de Scania R450 met het thema ‘Penoza’ van Weeda uit Klundert.

‘Een uiterst doordachte vrachtwagencombinatie’, zo omschreef de jury de Scania R490 van Van Leeuwen. De truck, die ingezet wordt voor het vervoer van paardenmest is helemaal toegerust op zijn werk en blinkt daarnaast uit in bijzondere details. Zo zijn alle bouten en elektriciteitsdraden vakkundig weggewerkt en is al het hang- en sluitwerk van RVS. De laadbakken zijn voorzien van een zelf ontworpen klapnettensysteem op luchtdruk, dat net als de rest van de opbouw ontworpen en gebouwd is in eigen beheer. Ook het interieur van de truck is bijzonder, de cabine is geheel in crème en bruine tinten en zelfs de kraancabine kreeg een make-over. Michael Sonneveld is de chauffeur van de winnende combinatie.

Scania R580 A&S Cargo
De fraaie zwart-witte Scania van A&S Cargo met chauffeur Alex Theeuwen kreeg de tweede podiumplek. Het betreft hier een indrukwekkende tandemas trekker met een bijpassende koeloplegger. De frisse kleurstelling en gepaste accessoires maken dat deze truck eruit springt. De zwart-witte kleurstelling is doorgevoerd in het interieur.

AenS cargo

Scania R450 Weeda Transport
De firma Weeda staat bekend om de bijzondere airbrush-thema’s die zij op hun trucks laten aanbrengen. Veelal gaat het om taferelen uit actiefilms. Op deze fraaie R450 waar chauffeur Stephan van Spronsen mee rijdt betreft het een Hollandse tv-serie: Penoza, dat perfect is geairbrusht op de achterzijde van de cabine. Qua poetsen geeft de jury de zes-assige combinatie een 10: zelfs de onderkant van de trailer en de bovenkant van de container zijn gepoetst.

Weeda

9 Reacties
  1. Is het niet slim om dit festival het, SCANIA FESTIVAL, te noemen.
    Weten we, in ieder geval waarom het,vrijwel altijd, SCANA’S zijn die winnen

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie