| 10:42 | Robert Servaas

Wie is de veiligste chauffeur van Nederland?

Vorig jaar won Johannes Ritsma de eerste titel Veiligste Chauffeur van Nederland. Vandaag start de zoektocht naar de volgende Veiligste Chauffeur. Doe jij mee?

Het NK Veiligste Chauffeur begint op 1 juni met een online-kennisfase. Aansluitend volgen twee halve finales en een grote landelijke finale op 26 oktober op het TT Circuit in Assen. Als onderdeel van de competitie wordt ook rijgedrag gedurende een langere periode gemeten. De winnaar krijgt naast een bokaal en een jaar lang de eretitel een reis voor twee personen naar Brazilië. Ben jij bewust met je vak bezig? Meld je dan nu aan op www.tvmawards.nl.

TV-presentatrice Hélène Hendriks heeft zich als ambassadrice aan de TVM Awards verbonden. Hendriks: “Veel mensen zullen zich misschien afvragen: wat heeft Hélène met vrachtwagens? Nou, niet heel veel. Maar ik heb wel veel met verkeersveiligheid en veilig rijgedrag. Ik zit veel op de weg en dan zie je van alles om je heen gebeuren. Bijvoorbeeld mensen die aan het appen zijn. Dat soort dingen kan echt niet. Ik heb ook echt ontzettend veel respect voor de beroepschauffeurs die onze economie draaiende houden door dagelijks op een veilige en professionele manier goederen van A naar B te brengen. Ik kom uit de sportwereld, maar ik kan iedereen verzekeren: ook dit is topsport.”

TVM verzekeringen is de drijvende kracht achter het NK. Het bedrijf maakt zich al decennialang hard voor transportveiligheid. Afgelopen najaar werd alweer de vijftigste editie gevierd van Ridders van de Weg, een instituut in de transportwereld dat draait om het belonen van langdurig schadevrij rijden. Dit jaar komt TVM met iets nieuws: de TVM Awards. Hieronder vallen het NK Veiligste chauffeur maar ook de Ridder 2019.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie