| 09:00 | Robert Servaas

Twee MAN TGS 43.420 8×4 kippers voor Jatra BV

Transport en Handelsmij Jatra uit Drachten is gespecialiseerd in het leveren van materialen en diensten voor de bouw en wegenbouw. Met een eigen zanddepot en een loswal is de aan- en afvoer van materialen over de weg en met de binnenvaart mogelijk. Het familiebedrijf rijdt al decennia lang met MAN-trucks en nam onlangs opnieuw twee MAN TGS 8×4 kippers in gebruik.

Al bijna vijftig jaar werkt Jatra BV voor de wegenbouwsector in met name noord Nederland met transport en materiaal. Het wagenpark omvat diverse kippers, kipperopleggers, diepladers, auto’s met autolaadkraan en een container-afzetauto. Vorig jaar werden er een MAN TGS 6×6 WS en twee TGS 8×4 WS kippers in bedrijf genomen. In het eerste kwartaal van dit jaar werden daar nog twee TGS 8×4 kippers aan toegevoegd. Daarmee groeit het aandeel van MAN in de vloot naar elf van de in totaal achttien trucks.

De keuze voor de 8×4 kippers is ingegeven doordat het werk veranderd is. “Het zware rijden door zandbanen komt steeds minder vaak voor. Meestal liggen er nu rijplaten en daardoor kunnen we uitstekend uit de voeten met deze efficiënte 8×4 kippers”, aldus directeur Gjalt Jan Jansma. “Onze ervaringen met de MAN-trucks zijn uitstekend en ook de chauffeurs zijn er tevreden over. Met hun acht meter lengte zijn de kippers bijzonder compact waardoor ze ook met een dieplader met een asfaltset binnen de maximale lengte blijven. Daarbij zijn de trucks dankzij het WVT Wide Spread gestuurde tandemstel lekker wendbaar en is het laadvermogen hoog.”

De MAN-trucks zijn uitgerust met zij- en achterzichtcamera’s, de luxe Isri bestuurdersstoel, een automatische klimaatregeling en een MAN sound system. De opbouw is een geïsoleerde 18 kuub grote kipper van Vossebelt. Jatra BV heeft een eigen werkplaats voor klein onderhoud maar weet zich verzekerd van de service van Wierda Bedrijfswagens in Drachten.

2 Reacties
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie