| 16:57 | Arjen van Vliet

Volvo’s FH16 kruipt nog langzamer

Hij staat stil op de stand, maar het bijzondere aan de Volvo FH16 zwaartransport trekker op de vakbeurs Transport Compleet in Gorinchem zijn de nieuwe kruipversnellingen. Transport Compleet is op 6, 7 en 8 september.

Er kunnen tot twee nieuwe kruipversnellingen aan Volvo’s I-Shift worden toegevoegd, waarmee de truck een treingewicht tot wel 325 ton kan transporteren. Met de nieuwe kruipversnellingen kan de truck rijden met heel lage snelheden van minder dan één kilometer per uur.

Dit kan een groot voordeel zijn bij nauwkeurige manoeuvres in bijvoorbeeld de bouw. Voor transportbedrijven die zware transporten uitvoeren op ruwe ondergrond maar ook regelmatig op de snelweg rijden, bieden kruipversnellingen volgens Volvo aanzienlijk meer flexibiliteit en de mogelijkheid tot zuiniger rijden.

Afhankelijk van het toepassingsgebied is I-Shift beschikbaar met één of twee kruipversnellingen vooruit en met of zonder twee kruipversnellingen achteruit.

VolvoOok voor het eerst te zien op Transport Compleet: de nieuwe Volvo FH Fuel & Performance Concept truck met de nieuwste generatie Euro 6-C motoren met common rail injectiesysteem en Volvo I-Shift. Belangrijke factoren die daarnaast bijdragen aan een lager brandstofverbruik zijn enkele  aerodynamische verbeteringen aan de cabine. Voor een verbeterde luchtstroming heeft Volvo Trucks de bumperspoiler aan de voorkant, de zijspoilers, de spatschermen, de spatlappen en de wielkasten nog exacter afgestemd.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie