| 11:28 | Bert Mateboer

MAN introduceert bestelwagen

MAN gaat een bestelwagen introduceren met een GVW van 3 tot 5,5 ton en een laadvolume tot 18,3 kuub. Deze bestelwagen, de TGE, vult de onderkant van het huidige truckprogramma aan.Afgezien van de grille met het MAN-logo is de TGE helemaal gelijk aan de nieuwe VW Crafter. Net als bij de Crafter is er bij de nieuwe TGE een grote keus aan carrosserievormen, motoren en aandrijflijnen. Afhankelijk van het totale toegeslaten gewicht bestaat de keus uit voorwiel-, achterwiel- en vierwielaandrijving. In alle gevallen kun je die aandrijving combineren met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een achttraps automaat.

In het interieur is veel aandacht geschonken aan comfort en gebruiksgemak. De bestuurdersstoel – verkrijgbaar in vier verschillende designs – is ontworpen voor comfort op lange afstanden.

Interieur MAN TGE

Interieur MAN TGE. De auto is helemaal identiek aan de nieuwe VW Crafter.

Met de standaard EBA (Emergency Brake Assist) levert MAN een belangrijke bijdrage aan de verkeersveiligheid. Sensoren houden de afstand ten opzichte van een voorligger in de gaten en ondersteunen de chauffuer bij het verkorten van de remafstand als de nood aan de man komt. De geïntegreerde EBA-functie voor in de stad remt de auto bij lage snelheden automatisch af en beperkt daarmee de kans op ongevallen.

De adaptieve cruise control verhoogt het comfortniveau op lange stukken snelweg doordat de bestuurder zijn snelheid niet telkens hoeft aan te passen bij die van zijn voorligger. Vermoeidheidsherkenning en het multicollision remsysteem vergroten het algehele veiligheidsniveau, stelt MAN.

De nieuwe MAN TGE is vanaf maart volgend jaar te bestellen. De productiestart in een speciaal voor dit doel gebouwde fabriek in Polen is gepland voor april 2017. De marktintroductie in Nederland vindt twee maanden later plaats.

Klik hier voor meer informatie over de nieuwe MAN TGE.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

2 Reacties
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie