Volvo FL ook als 4x4
| 12:28 | Korneel Luth

Volvo FL ook als 4×4

Volvo lanceert de FL met vierwielaandrijving (4×4).

De Volvo FL is met zestien ton niet de zwaarste truck, en ook niet de grootste, maar door zijn kleinere dimensies is het in veel gevallen wel een erg handige truck. Met vierwielaandrijving wordt het helemaal een praktische voertuig.

De FL 4×4 is ideaal voor speciale toepassingen in zowel stedelijke omgevingen als in meer veeleisende condities of als onderhoudstruck in mijnen en op bouwplaatsen. Door de vierwielaandrijving en de verbeterde bodemvrijheid rijdt de truck effectief op zowel hobbelige zandpaden als geasfalteerde wegen.

Volvo FL ook als 4x4

Volvo FL ook als 4x4

Met vierwielaandrijving is de FL 4×4 een perfecte servicetruck in bijvoorbeeld mijnen of in de bosbouw.

Weersomstandigheden en wegcondities

“Veel van onze klanten zijn werkzaam in gebieden waar weersomstandigheden en wegcondities in een mum van tijd kunnen omslaan. De Volvo FL met vierwielaandrijving is zo veelzijdig dat hij kan worden ingezet voor taken waar normaliter een ander extra voertuig voor zou moeten worden gebruikt”, vzegt Pernilla Sustovic, segment manager distibutie bij Volvo Trucks.

Met een totaalgewicht tot zestien ton beschikt de Volvo FL 4×4 over voldoende laadvermogen. Bovendien is het chassis geschikt voor verschillende opbouwmogelijkheden zoals hoogwerkers, cementmixers en kranen.

Verhoogd chassis

“Het grootste verschil tussen een reguliere FL en de Volvo FL 4×4 is het verhoogde chassis. Hiermee wordt de bodemvrijheid verhoogt met ruim zes centimeter aan de voorkant en tien centimeter aan de achterkant. Het hogere chassis verhoogt de oprijhoek naar 25 graden waardoor het eenvoudiger wordt om de truck uit diepe putten of groeven te manoeuvreren”, legt Pernilla Sustovic uit.

De Volvo FL 4×4 beschikt permanent over vierwielaandrijving. De tussenbak heeft een hoge en een lage versnelling. De hoge versnelling wordt gebruikt tijdens de reguliere inzet. In veeleisende condities kan de lage versnelling eenvoudig worden ingeschakeld door een knop op het dashboard.

De truck kan ook worden uitgerust met een extra luchtaansluiting op het chassis voor toepassing van verschillende accessoires of het oppompen van banden. De Volvo FL 4×4 is er gewoon in Euro 6-uitvoering en wordt verkocht in landen waar Euro 6 verplicht is.

 

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie