Franse boete ontbreken vakantiebriefje
| 12:01 | Korneel Luth

VID: rij via Duinkerken

Chauffeurs die vanuit Nederland naar Frankrijk gaan, kunnen beter via Duinkerken rijden.

Dat advies komt van de Verkeers Informatie Dienst. Na de aanslagen in Parijs controleren zwaar bewapende agenten en douaniers de grenzen. Het gaat hierbij om zowel in- als uitreizend verkeer. Vooral bij Lille en Luxemburg zijn de vertragingen groot.

De VID adviseert Nederlandse chauffeurs via Duinkerken (E40-A16) naar Frankrijk te rijden. Die route zou de afgelopen dagen geen ernstige vertragingen gekend hebben.

Lille en Luxemburg: lange files

De controles vinden sporadisch plaats op binnenwegen, maar op de E17 van Gent naar Lille en bij de grote grensovergang met Luxemburg wordt wel grondig gecontroleerd. Afgelopen weekend leidde dit tot lange files. Op dinsdagavond stond er meer dan 100 kilometer. Vanuit Luxemburg stond er twintig kilometer file voor de Franse grens. De wachttijd was twee uur.

“We zijn in oorlog, dit zijn uitzonderlijke omstandigheden. We zullen de controles absoluut niet beëindigen omdat iedereen weer aan het werk moet”, aldus een woordvoerder van de prefectuur van het departement Nord-Pas de Calais in de Franse media.

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie