Verhoek wil Euro 6
| 14:13 | Truckstar Redactie

Verhoek wil Euro 6

Verhoek Europe vervangt Mercedes-Benz Euro 5 trucks voor Euro 6

Tapijtdistributeur Verhoek Europe uit Genemuiden heeft onlangs de laatste trucks in gebruik genomen, die deel uitmaken van een order Mercedes-Benz vrachtwagens die verspreid over 2013 zijn uitgeleverd. Met de aanschaf van de nieuwe Actros, Antos en nieuw Atego trucks werd een belangrijke impuls gegeven aan het aandeel Euro 6 voertuigen.

De order bestond uit een grote variatie aan types en uitvoeringen: Atego’s van het nieuwe type met Euro 6 motor, Antos 1833 trucks en Actros 1842 Euro 6-trucks met BigSpace cabine. Hiervan werd een gedeelte geleverd in combi-uitvoering; typerend voor de tapijtsector waarin Verhoek zich begeeft.

Verhoek wil Euro 6

Enkelassige motorwagen, drieassige aanhanger: typische combinatie voor tapijttransport 

Aanvoerder

Met de aanschaf van de genoemde voertuigen komt de grootte van het Verhoek-wagenpark op 410 trekkende eenheden. Hiervan is 85 procent inmiddels Mercedes. Verhoek betrekt de trucks bij dealer Wensink te Zwolle. 

Predictive Powertrain Control

Als één van de eerste bedrijven in Nederland bestelde Verhoek 22 Actros trucks met het anticiperende cruise controlsysteem Predictive Powertrain Control (PPC). PPC koppelt de precieze GPS-locatie, het gewicht en de snelheid van de truck aan een geintregreerde hoogtekaart van meer dan 95 procent van alle snel- en hoofdwegen binnen Europa en bepaalt op basis hiervan de optimale instelling van de aandrijflijn. Niet alleen in bergachtige gebieden worden volgens Mercedes met PPC goede resultaten geboekt, ook in Nederland werkt het zijn vruchten af. 

De anticiperende cruise control bespaart volgens Mercedes-Benz gemiddeld vijf procent brandstof per voertuig.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie