Metamorfose van een supertruck
| 16:59 | Truckstar Redactie

Metamorfose van een supertruck

De bekende Kikkermobiel van Maru Transport uit Lopikerkapel is nu eigendom van de familie Verbeek. En die heeft er iets moois van gemaakt!

De loopbaan van sommige trucks verloopt stilletjes en in alle anonimiteit. Ze voeren trouw hun werk uit en op een zeker moment zijn ze zonder ruchtbaarheid van het strijdtoneel verdwenen. Anders is dat voor een categorie supertrucks die eigenlijk altijd in beeld blijft en waar menigeen tot in detail het verleden van kan benoemen. De befaamde Kikkermobiel torpedo van Maru Transport behoort ongetwijfeld in deze categorie. Na een dienstbaar leven in het bulktransport belandde deze bij de familie Verbeek. Deze verkocht de neus in eerste instantie aan Lewiszong, maar besloot de markante truck toch weer terug te kopen. Gelukkig maar!

Metamorfose van een supertruck
De Kikkermobiel in zijn oude jasje: een keurige truck!

In goede handen

Want een truck als deze is bij de bekende aardappelgroothandel uit Tiel absoluut in goede handen. Al snel waren de plannen voor de neus gesmeed en werd er aangevangen met het project om de Scania in te lijven in de Verbeek hobbyvloot. “Technisch was de auto in goede staat”, vertelt Stijnis Verbeek ons, “maar we hebben wel de chassisbalken vervangen. Verder worden er nu nog een aantal kleinigheden zoals de verlichting gereedgemaakt en dan is de truck helemaal naar onze zin”.

Metamorfose van een supertruck
In de Verbeek huisstijl ziet de torpedo er ook bijzonder gelikt uit (Foto: Peter Winterswijk)

Deadline

De familie had zichzelf (en daarmee de opbouwpartners) een deadline opgelegd die 30 november eindigde. “Want die dag vierden we het vijftigjarig huwelijksjubileum van pa en ma”, vervolgt Stijnis. “We vonden het wel leuk als de Scania dan zo goed als klaar zou zijn”. En dat is gelukt! Want tijdens het feest stond in een heerlijk zonnetje het complete Verbeek wagenpark, inclusief de ‘nieuwe’ T te glimmen. En met een set flinke staanders achter de cabine, vernieuwde zijafscherming, een fraaie achterbumper én het fraaie spuitwerk is de Kikkermobiel recht aangedaan. Truck minnend Nederland mag nog even genieten van deze supertruck!

Metamorfose van een supertruck
Twee flinke staanders geven een bijzonder (stoer) aanzicht (Foto: Peter Winterswijk)

Metamorfose van een supertruck
Steeds meer torpedos in het Verbeek (hobby) wagenpark (Foto: Peter Winterswijk)

2 Reacties
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie