Van Vliet viert zestigjarig jubileum
| 19:46 | Truckstar Redactie

Van Vliet viert zestigjarig jubileum

Van Vliet Trucks uit Nieuwerkerk a/d IJssel viert dit jaar haar zestigjarig bestaan.

Bas van Vliet begon in 1953 tussen de agrarische activiteiten door met de verkoop van vracht- en bestelwagens en personenauto’s. De autohandel werd een grotere bron van inkomsten dan het boerenbedrijf en er werd een werkplaats ingericht. Eerst om de auto’s na te kijken voordat ze werden afgeleverd; later ook om het onderhoudswerk te kunnen verrichten. Zo bouwde Van Vliet een goede naam op en had hij een trouwe klantenkring in een groot deel van Nederland.

Van Vliet viert zestigjarig jubileum
Een luchtfoto van een aantal jaar terug

Groei

De zonen van Bas van Vliet, Jan, Bas junior, Bert, Nol en Sjaak, maakten van jongs af aan kennis met de bedrijfswagenbranche. Allen interesseerden zich in de autohandel en gingen bijna als vanzelfsprekend in het bedrijf werken. Met  de kennis en inzet van alle familieleden, groeide het bedrijf verder uit en kwam de wereldkaart eraan te pas. De Van Vliet’s zagen de globalisering van de handel ontstaan en hebben hier een actieve rol in gespeeld. Eerst in West-Europese landen; later ook in Oost-Europa en een aantal Afrikaanse landen.

Van Vliet viert zestigjarig jubileum
De constructiewerkplaats voor aanpassingen en onderhoud

Groter en specialistisch

Van Vliet ging steeds grotere partijen verkopen aan grote contractpartners, overheidsinstanties en hulporganisaties. Om aan de grote diversiteit van klantwensen tegemoet te komen werd een verdere specialisatie doorgevoerd op het gebied van constructiewerk: mobiele werkplaatsen, gereedschapwagens, pantserwagens, ziekenauto’s etcetera.

Van Vliet viert zestigjarig jubileum
Voorbeeld van een grote verscheping MAN trucks

Anno 2013

In 1998 overleed oprichter Bas van Vliet senior. Hij liet een onderneming achter met zo’n 85 medewerkers. Van de familie is alleen zoon Nol nog volop actief binnen het bedrijf. Hij heeft de algehele leiding over alle buitenlandse activiteiten en de verschillende werkmaatschappijen die zich bezighouden met in- en verkoop van trucks, personenauto’s, onderdelen en werkplaatsactiviteiten.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie