udea
| 08:20 | Bert Mateboer

Udea kiest voor vijf nieuwe Volvo FM trekkers

Udea heeft onlangs vijf nieuwe Volvo FM 420pk 4×2 trekkers, waaronder 1 LNG, in gebruik genomen. Comfort, design en brandstofverbruik waren de voornaamste redenen om te kiezen voor de Volvo FM.

De trucks worden voornamelijk ingezet voor (stads)distributie en zijn geleverd door Volvo Trucks-dealer BAS Truck Center. “De reacties over het nieuwe type Volvo FM zijn zeer positief.”

Gewacht op het nieuwe model

Voor het distributiewerk heeft Udea vijf nieuwe Volvo FM 420 4×2-trekkers in gebruik genomen. Een logische en bewuste keuze. Bas Schellekens, fleetmanager bij Udea, licht toe: “Met de nieuwe Volvo FM zijn echt grote stappen gemaakt in zowel het rijcomfort en design als het brandstofverbruik met de nieuwe Step D-motor. Vanwege het distributiewerk wat we doen hebben we veel in- en uitstapbewegingen op een dag. Het is daarom voor onze chauffeurs prettig om een lage instap te hebben. Vanwege de enorme verbeteringen van het nieuwe type FM hebben we er zelfs bewust voor gekozen om langer te wachten met het vervangen van de huidige voertuigen voor het nieuwe model.”

ekoplaza

4 x diesel en 1 x LNG

Udea is de afgelopen jaren flink gegroeid en de wereld verandert ontzettend snel op dit moment. Het bedrijf wil maatgevend zijn in de biologische wereld, leiderschap tonen door haar keuzes en bijdragen aan een gezonde en duurzame voedselketen. Om die reden werd naast de vier Volvo FM dieseltrekkers, ook een Volvo FM LNG trekker aangeschaft. Bas Schellekens legt uit: “Vanwege onze ‘green footprint’ hebben we bewust gekozen voor LNG. Met deze eerste LNG-trekker willen we monitoren of deze stap voldoet aan onze verwachtingen. Indien dit het geval is of zelfs onze verwachtingen overstijgt, sluiten we een latere uitrol naar meerdere LNG voertuigen niet uit.”

Belangrijke rol chauffeurs

Trucks en chauffeurs zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bij de keuze voor de nieuwe Volvo FM en de verschillende productopties speelden de chauffeurs dan ook een belangrijke rol. “In de oriëntatiefase voor de aankoop van de nieuwe voertuigen hebben we met meerdere chauffeurs bij elkaar gezeten om te bepalen welk voertuig het beste bij onze werkzaamheden past. Ook hebben we besproken welke specificaties en opties belangrijk zijn voor onze chauffeurs. Wij kiezen er bewust voor om dit gezamenlijk te doen om zo een zo prettig mogelijke werkplek voor onze chauffeurs te creëren,” vertelt Schellekens.

Inmiddels zijn de trekkers enkele weken onderweg en de reacties zijn zeer positief. “We ervaren dat Volvo grote stappen heeft gemaakt, zeker in het kader van veiligheid. De nieuwe Volvo FM rijdt erg prettig, stil en de extra 270 graden dodehoekcamera is van grote toegevoegde waarde!”

Udea

Udea is een groothandel in biologische levensmiddelen, natuurlijke drogisterijproducten en duurzame non-food. Daarnaast is Udea franchisegever van de biologische supermarktketen Ekoplaza. Zij richt zich op de Benelux en levert aan biologisch specialisten en foodservice.

Volvo FM LNG

Met deze eerste LNG-trekker wil het bedrijf monitoren of deze stap voldoet aan de verwachtingen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie