| 13:58 | Arjan Olsthoorn

Tatra Phoenix 8×8 voor Van der Wiel

Het gaat om een Tatra Phoenix PR4446 530pk 8×8 kipper welke volledig in de Van der Wiel specificatie afgeleverd is door Tatra dealer ESA in Drachten.

De nieuwe Tatra is voorzien van een Gijsbertsen kipper opbouw met kunststof milieukleppen, een overdruksysteem en diverse klant specifieke aanpassingen. Van der Wiel Transport heeft een uiteenlopende vloot voor verschillende transportactiviteiten. Bouw en grondverzet voertuigen nemen een belangrijke plaats in en daarvoor zet het bedrijf verschillende types voertuigen in. Het wagenpark bestaat onder andere uit 8×4, 10×4, 6×6 kippers. Voor het echt zware werkis de Tatra 8×8 aangeschaft.

Directeur Klaas van der Wiel: “Voor het echt zware werk in de zandbanen maakten we van oudsher gebruik van Ginaf 8×8 trucks. Aangezien dat merk gestopt is met de productie van 8×8 trucks zochten we een alternatief. Onze DAF en Ginaf dealer ESA kwam toen met Tatra op de proppen. Een merk met veel historie, maar wij hadden er nog geen ervaring mee. We hebben eerst twee weken intensief test gereden met deze 8×8. De chauffeurs waren unaniem positief over de truck. Deze positieve reacties en de al meer dan 40 jarige vertrouwens relatie met ESA, waren van doorslaggevende reden om over te gaan tot de aanschaf van een nieuwe kipper.”

 

 

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie