| 09:51 | Arjan Olsthoorn

Chauffeurs Staay Food Group blij met Scania S450

“Sinds wij afgelopen maand met onze vijf nieuwe Scania S450 4×2 trekkers rijden, moet ik zeggen dat ik wel heel veel blije chauffeurs zie”, vertelt wagenparkbeheerder Remco Plooij van de Staay Food Group uit Papendrecht.

Anderhalf jaar geleden kocht Staay voor het eerst vier nieuwe Scania’s voor hun vestiging in Vleuten. De S450 6×2 trekkers met gestuurde voorloopas deden het qua brandstof dermate goed, dat men nu opnieuw voor het merk koos. “Dat is eigenlijk best bijzonder, want als ik heel eerlijk ben, stond het merk onder meer vanwege de vermeende prijsstelling tot nu toe niet heel hoog op mijn lijstje”, vertelt Remco. “Maar eerlijk is eerlijk: de brandstofresultaten zijn heel goed. Scania doet het bij ons van alle merken het beste. Dat vind ik terug in een uitstekende TCO.”

Daar komt nog iets heel anders bij. “Vroeger reden wij hier altijd met nogal kale voertuigen. Maar daar trek je tegenwoordig geen chauffeurs meer mee. Met deze S-cabines met de vlakke vloer en de luxe afwerking weet ik in ieder geval zeker dat ik blije chauffeurs heb. Dat vertaalt zich bij ons in heel weinig verloop en dat is ook wel wat waard.”

“Voor het werk dat we met deze voertuigen doen hadden we in de meeste gevallen ook met een G-Highline cabine toegekund. Want met deze vijf voertuigen rijden we het meest nationaal. Vaak met blokvrachten maar ook op verzamelritten. Daar stapt een G natuurlijk makkelijker in en uit. Toch hoor ik de chauffeurs nooit over dat ene treetje extra. Dat weegt blijkbaar op aan de ruimte die een S biedt als ze overstaan. En de S-cabine geeft ook een stuk extra uitstraling voor het bedrijf. Bovendien, in kosten is het verschil tussen een G of een S-cabine niet eens zodanig dat je het daarom zou laten. Dat komt mede omdat de restwaarde van een gebruikte S-cabine heel goed is.”

Staay Food Group maakt voor het eerst gebruik van het Scania Driver Coaching programma. “Het fijne daarvan is, dat het ons betere verbruikscijfers belooft én het ons ontzorgt. Scania begeleidt mijn chauffeurs met één op één gesprekken op basis van de cijfers die ze elke week voor elke truck genereren. Die kreeg ik natuurlijk altijd al. Maar nu hoef ik mij niet meer te bemoeien met de follow up. Dat scheelt mij veel tijd. En onze jongens gaan als het goed is, via de coaching van Scania nóg mooiere resultaten neerzetten.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie