Galecopperbrug op de A12
| 07:57 | Arjan Olsthoorn

Galecopperbrug op de A12 bij Utrecht dit weekend open

Goed nieuws voor al het verkeer rondom Utrecht. De Galecopperbrug op de A12 bij Utrecht gaat, als er zich geen tegenvallers voordoen, dit weekend weer open. Dat is een week eerder dan vooraf was aangekondigd.

Dat meldt RTV Utrecht op dinsdagochtend. Het vervangen van de voegovergangen zorgt al meer dan vijf weken voor zeer zware verkeershinder op snelwegen richting Utrecht en op lokale wegen in Utrecht, Nieuwegein en omliggende gemeentes. Volgens Rijkswaterstaat is afgelopen weken 24 uur per dag doorgewerkt aan het vervangen van de voegen. De tuibrug is daardoor dit weekend weer beschikbaar.

Wat ons betreft is een bedankje aan alle mannen en vrouwen die 24 uur per dag aan de brug hebben gewerkt dan ook op zijn plaats.

Onderhoud Galecopperbrug A12

Werkzaamheden aan de voegovergangen van de Galecopperbrug op de A12 bij Utrecht.

Tot zondag 10 november vinden er nog afrondende werkzaamheden plaats, waaronder het terugbrengen van de oorspronkelijke belijning. Dit gebeurt tijdens een aantal nachtafsluitingen. Ook vervangt Rijkswaterstaat in deze periode zes zogeheten opleggingen onder de brug. Dit geeft geen hinder voor het weg- of scheepvaartverkeer.

Volgens Rijkswaterstaat zijn ook de komende jaren nog onderhoudswerkzaamheden nodig aan de Galecopperbrug, onder meer aan de voegovergangen van de noordbrug. Deze werkzaamheden moeten nog worden ingepland.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie