Tankwagens met drinkwater naar Texel
| 09:08 | Truckstar Redactie

Tankwagens met drinkwater naar Texel

Waterbedrijf PWN is begonnen met bevoorraden van Texel met tankwagens drinkwater.

Vanaf dinsdag 23 juli gaan er iedere dag twee keer tien tankwagens naar het eiland, waarmee dagelijks 600.000 liter drinkwater extra beschikbaar komt, zo melden verschillende media. Het gaat om auto’s van o.a: Albert Keijzer en Eikelenboom.

De drinkwatervoorraad op Texel nam de afgelopen weken gestaag af omdat één van de onderzeese leidingen vanuit het vasteland in het Marsdiep gebroken is, en buiten dienst is. Via die leiding wordt normaal gesproken drinkwater naar een voorraadkelder in Den Burg gepompt.

Warm weer en veel toeristen

Een tweede onderzeese waterleiding is wel gewoon operationeel. Die zou de vraag onder normale omstandigheden prima aan kunnen. Maar met het warme weer en de vele toeristen is de situatie anders, en besloot PWN trucks in te zetten. Deze zullen rijden tot het warme weer afgelopen is.

Momenteel verblijven er vier keer zoveel mensen op Texel als buiten het vakantieseizoen. Er wonen 14.000 mensen, maar nu zijn er maar liefst 60.000 mensen op het eiland.

De gebroken onderzeese leiding is over twee of drie maanden weer gerepareerd, zo is de verwachting. Dit is volgens PWN echter een lastige klus.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie