Op de valreep...
| 08:08 | Truckstar Redactie

Op de valreep…

DAF XF Euro 6 showtruck uit Engeland op Truckstar Festival

Uiteraard kun je komend weekend tijdens het Truckstar Festival weer uitgebreid genieten van diverse showtrucks uit binnen- en buitenland. Op de valreep wisten we begin deze week ook deze bijzondere DAF XF Euro 6 binnen te halen. 

Eerste Euro 6-productie-DAF GB

Het is de allereerste officiëel aan een klant geleverde Euro 6 DAF productietruck in Groot Brittanië, en rijdt nog maar 3 weken rond. Eigenaar is het bedrijf David G. Davies @ Sons Ltd. uit het Britse Glossop.

Chris Davies, manager en directeur van het familiebedrijf plaatste de order voor de truck vorig jaar vrijwel meteen toen de nieuwe XF in Engeland beschikbaar kwam. “Vanwege het feit dat er vanaf 2014 alleen nog maar Euro 6 voertuigen beschikbaar zijn, was mijn overtuiging dat we er zo snel mogelijk een moesten aanschaffen. Zo hebben we voldoende tijd om te bekijken hoe deze nieuwe truckserie het doet”, legt hij uit.

Davies meldt tot op heden erg onder de indruk te zijn van de rechtsgestuurde Hollander: “De truck is ongelooflijk stil en de ZF AS Tronic 12 schakelt erg soepel.”

Ook chauffeur Ryan Pennington, die pas dinsdag hoorde dat hij was uitgenodigd voor het Festival is erg te spreken over de DAF: “Je merkt dat de truck een stuk comfortabeler rijdt. Stuurpositie en rijgedrag zijn erg verbeterd ten opzichte van de vorige DAF-series. Daarnaast heeft deze truck veel nieuwe gadgets zoals gekoelde cupholders, stoelventilatie en veel interessante digitale dashboardfuncties.” Over het verbruik kan Ryan nog niet veel zeggen: “Het is nog te vroeg om onderbouwde cijfers te melden, maar mijn eerste indruk is dat de truck erg zuinig is.”

Call of the Wild

De truck springt vooral in het oog door de spectaculaire doch ingetogen airbrushtaferelen uit het boek ‘Call of the Wild’ geschreven door Jack London. Dit boek werd in 2009 verfilmd en gaat over de husky Buck, die in het verhaal op ongelukkige wijze ontvreemd wordt maar uiteindelijk na veel hachelijke avonturen terugkomt bij zijn baasje.  Airbrushlegende Adam Haydon uit het Britse Devon tekende voor het indrukwekkende spuitwerk.

Naast door het bijzondere spuitwerk valt de truck onder andere op door diverse smaakvolle roestvrijstalen accessoires van Kelsa, extra verstralers en velgen van Alcoa.

Vandaag is Ryan nog even druk met het uitlossen van de schuifzeilenoplegger die hij met de DAF voortbeweegt. Vanavond gaat de truck de boot op, waarna we hem morgenvroeg in Assen hopen te treffen.

Het wordt steeds mooier op de weg!  

Foto: Tom Cunningham 

Op de valreep...

Voor chauffeur Ryan Pennington is dit zijn eerste Truckstar Festival

Op de valreep...

David G. Davies is niet onbekend met het Festival. In 2006 kwam de ‘Out of the Blue’ naar Assen (achterste truck) 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie