Strängnäs Truckmeet: Zweden's grootste
| 14:22 | Truckstar Redactie

Strängnäs Truckmeet: Zweden’s grootste

Ruim 500 Zweedse supertrucks op één uitgestrekte landingsbaan.

Op het gebied van truckshows is Zweden vooral bekend vanwege de Nordic Trophy, de truckshow georganiseerd door onze collega’s van het Zweedse transportmagazine Trailer.  ‘De Nordic’ heeft er vanaf nu echter een geduchte concurrent bij: Strängnäs Truckmeet , een truckshow  van formaat op het terrein van de voormalige vliegbasis ‘Malmby Fairground’, een klein uurtje ten oosten van Stockholm. Hier kwamen op 30 en 31 mei zo’n 600 Zweedse supertrucks bij elkaar tijdens de tweede editie van het evenement en wij waren erbij. Strängnäs is een truckfestival van formaat dat nu al de ‘grootste van Zweden’ genoemd mag worden gezien het aantal trucks .

Mede-organisator Angela Solltun Larsson is erg tevreden over het verloop van het evenement: ,,Ondanks dat het op beide dagen regende, was de sfeer goed en kwamen zo’n 600 trucks opdagen.’’ Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van de eerste editie, die in 2013 werd gehouden. Voor volgend jaar heeft de organisatie grootse plannen: ,,Dan is er hopelijk nog meer ruimte op deze locatie. We willen dan graag iets doen met een thema, bijvoorbeeld uit een speelfilm. Daarnaast gaan we natuurlijk de show van dit jaar evalueren zodat we dingen volgend jaar beter kunnen doen”, aldus Angela. 

Nederlanders

Strängnäs is vooral een feestje van en voor de Zweden, maar er was ook een kleine Nederlandse delegatie trucks en bezoekers aanwezig. Eigenrijders Jelle Schouwstra, Hendrik Postma en Arjan Wessels vonden alledrie een plek langs de landingsstrip . Jelle is ondanks zijn jonge leeftijd een verstokte Zweden-rijder maar voor Hendrik en Arjan ligt het anders. Arjan: ,,We waren beide toe aan vakantie en wilden graag eens naar een truckshow in Zweden. Toen vonden we dit evenement en hebben we plannen gemaakt. Via  Zweden-transporteur J.P. Vis hebben we vracht richting Stockholm geregeld. Die hebben we donderdag gelost en toen zijn we naar de show gereden.’’ Een heel avontuur: beide heren  zichtbaar onder de indruk van het aanwezige Zweedse transportmateriaal. Combinaties van 25,25 meter hebben we in Nederland ook, maar de Zweden gaan er ook mee de hoogte in. 4,5 meter is eerder regel dan uitzondering!

Festival

Het leuke van de Zweden is dat ze groot fan zijn van het Truckstar Festival. Een klein tiental van de showtrucks die op de landingsbaan in Strängnäs stonden kunnen we dan ook verwachten in Assen. 

Foto’s van Strängnäs Truckmeet kun je bekijken in dit fotoalbum: 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie