Titanex kiest opnieuw voor Volvo
| 11:57 | Truckstar Redactie

Titanex kiest opnieuw voor Volvo

Titanex is gespecialiseerd in geconditioneerd vervoer van groente en fruit. De onderneming heeft onlangs een Volvo FH 460 6×2 Euro 6 bakwagen aangeschaft.

Eigenaar Gerrit Langeweg: “Deze Volvo FH is in ons wagenpark gekomen ter vervanging van een ouder model. We verzorgen dagelijks groupage van geconditioneerde transporten naar Duitsland en Frankrijk. Dat is ook de reden dat we overwegend met combinaties rijden. Er is voor een koelopbouw gekozen die aan één zijde compleet te openen is. Dit om ook de mogelijkheid te hebben om lange en zware lading te vervoeren. Dat geeft ons net iets meer mogelijkheden bij het laden en lossen, zodat we heel flexibel kunnen zijn in onze dienstverlening en altijd aan de wens van de klant kunnen voldoen.”

Multifunctioneel

Het wagenpark van Titanex telt vijftien eenheden, waarvan er twaalf Volvo zijn. Bijzonder is dat alle generaties van de Volvo FH vertegenwoordigd zijn in het wagenpark. Zo is de eerste Volvo FH nog steeds up en running, met inmiddels ruim 2.000.000 kilometer op de teller. Al vanaf de oorsprong van het bedrijf in 1963 rijdt Titanex met Volvo. Van de Volvo F88 tot de F-serie en uiteindelijk de Volvo FH, allemaal vonden ze hun plek in het wagenpark. 

Titanex kiest opnieuw voor Volvo
Vier FH modellen binnen de vloot, van oud naar nieuw.

Innovatief

Gerrit Langeweg: “De nieuwe Volvo FH 460 6×2 Euro 6 heeft een Globetrotter XL-cabine. Het is echt een heerlijke en comfortabele cabine, waarin de chauffeur relaxed zijn werk kan doen. Met de introductie van de nieuwe FH heeft Volvo Trucks  een enorme stap vooruit gezet als het gaat om werkklimaat en leefomgeving, onze chauffeurs zijn er dan ook zeer over te spreken. Daarnaast is Volvo erin geslaagd echt te innoveren, met de veiligheidsopties en natuurlijk het brandstofverbruik.”

Relatie

Titanex is gevestigd in Nieuwegein en biedt momenteel werkgelegenheid aan 25 medewerkers. Het bedrijf is opgericht in 1963 en al vanaf het eerste uur klant bij Volvo. Ook de relatie met Van Dijk Culemborg bestaat al lange tijd.

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie