Severn Crossing blijft tolbrug
| 13:52 | Truckstar Redactie

Severn Crossing blijft tolbrug

De prachtige brug over de rivier de Severn blijft tot in lengte van jaren een tolbrug.

De brug is onderdeel van de M4 en verbindt Engeland en Wales. In 2018 komt de brug in handen van de regering van Wales. Op dat moment eindigt namelijk het contract met het bedrijf dat de brug exploiteert. De eerste minister van Wales heeft echter nu al laten weten dat de tol blijft en het geld gebruikt gaat worden voor infrastructuurprojecten in Wales.

Momenteel kost het voor een vrachtwagen 18,10 pond om de brug te gebruiken, overigens alleen in westelijke richting, als je Wales inrijdt. Hetzelfde geldt voor de oude brug over de Severn, de huidige M48. Per 1 januari 2013 gaat de tol met 50p omhoog naar 18,60 pond.

Verlagen of afschaffen tol
Er is momenteel een discussie gaande over de toltarieven. Het verlagen, of afschaffen van de tol zou een stimulans voor de economie van Wales zijn. In deze tijd van crisis gaat het daar niet bijster goed, en dat geldt vooral ook voor het transport.

Branche-organisatie de Freight Transport Association (FTA) wil dat de tol in ieder geval een stuk lager wordt om het leven van transportbedrijven in de regio iets dragelijker te maken. “Onze leden hebben geen andere keuze dan gebruik te maken van de brug. Zij zijn niet blij met het feit dat ze betalen voor een stuk infrastructuur dat inmiddels al afbetaald is”, aldus Ian Gallagher van de FTA.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie