| 10:24 | Robert Servaas

Scania investeert in volautomatische grondlakstraten

Scania gaat de exterieurdelen van hun cabines in eigen beheer primeren. Daarom investeert de truck-fabrikant in twee volautomatische grondlakstraten.

De nieuwe grondlakstraten zijn gekoppeld aan de reeds bestaande automatische toplakstraten in de ‘painted parts’-fabriek in Meppel. Beiden bestaan ze uit acht lakrobots. Daarvoor is de modernste technologie is gebruikt voor de nieuwe grondlakstraten van Scania.

grondlakstraten

De truck-fabrikant investeert in twee volautomatische grondlakstraten.

Door de investering in nieuwe grondlakstraten zal de kwaliteit van de gelakte exterieurdelen verder toenemen en zullen de totale lakkosten voor Scania afnemen. De nieuwe automatische lakstraten zullen naar verwachting eind 2021 operationeel zijn. Met deze nieuwe paintshop onderstreept Scania het belang van Meppel als productielocatie voor de toekomst.

12.000 onderdelen per dag

grondlakstraat Scania

“We lakken in Meppel op dit moment per dag zo’n 12.000 onderdelen. Goed voor 350 vrachtwagens,” aldus Erik de Gilde.

Het gaat goed met de verkoop van zwaardere vrachtwagens volgens Managing Director Scania Production Meppel B.V. Erik de Gilde. En dat merken ze bij Scania ook. De vrachtwagens worden in de vestiging in Zwolle gebouwd. In Meppel krijgen ze kleur in de nieuwe volautomatische lakstraten. “We lakken in Meppel op dit moment per dag zo’n 12.000 onderdelen. Goed voor 350 vrachtwagens,” aldus Erik de Gilde. De onderdelen gaan naar fabrieken van Scania in Zwolle, Azië, Afrika en Australië.

Bij Scania Production Meppel B.V. zijn momenteel 650 medewerkers werkzaam. Met de nieuwe investering zal de werkgelegenheid in Meppel verder toenemen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie