Rutom
| 10:15 | Arjan Olsthoorn

Rutom Cargo schaft 100 DAF XG trekkers aan

Rutom Cargo B.V. in Helmond heeft 100 nieuwe DAF XG 480 trekkers aangeschaft. Een enorme investering die is gedaan op basis van vertrouwen in DAF, de producten en de service van Loven Trucks Helmond. Onlangs zijn de eerste 75 nieuwe XG’s afgeleverd.

Het in Helmond gevestigde transportbedrijf is vooral actief in internationaal lijndiensten. Dat betreft het transport van pakketten. Dag in, dag uit zijn de combinaties onderweg om bezorgingen volgens strakke planning uit te voeren. “Onze medewerkers plus goed, betrouwbaar en vooral duurzaam materieel zijn de levensaders van onze onderneming”, aldus Tom van den Broek, directeur van Rutom. “Met een wagenpark van maar liefst 180 trekkende en 420 getrokken eenheden bieden wij onze partners de best mogelijke logistieke dienstverlening door geheel Europa. Snelheid, flexibiliteit, kwaliteit en betrouwbaarheid zijn onze kernwaarden.”

Vertrouwen in lager brandstofverbruik

Van den Broek heeft het volste vertrouwen dat de nieuwe DAF trucks in de praktijk waarmaken wat ze op papier beloven. “We rijden uitsluitend DAF en de ervaringen met het merk zijn goed. We verwachten dat het beloofde lagere brandstofverbruik eruit komt. De degelijkheid van de nieuwe XG overtuigt zeer zeker en DAF heeft echt flinke stappen gezet als het gaat om gebruiksgemak en comfort voor de chauffeurs.”

Rutom investeert in nieuw en zo duurzaam mogelijk materieel. Voor het lange afstandstransport is het bedrijf aangewezen op trucks met verbrandingsmotoren. Dan telt een lager verbruik zoals de 10%, die DAF noemt voor zijn nieuwste generatie zware trucks waaronder de XG. “Onze trucks rijden 120.000 kilometer per jaar, dan is brandstofbesparing met het oog op duurzaamheid en kosten uiterst belangrijk”, stelt Van den Broek.

Bekijk ook: Video Truckstar Festival 1998

“Inmiddels zijn wij ook gestart met het tanken van HVO100. De afgelopen maand hebben we 40% van de gereden kilometers op HVO100 gereden. Om voor 100% op alternatieve brandstoffen te kunnen gaan rijden hebben wij fors geïnvesteerd, zoals dus in deze 100 nieuwe DAF XG trekkers.”

rutom daf xg

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie