| 13:32 | Robert Servaas

MAN TGS voor Jannes Punter Grondwerk

Jannes Punter Grondwerk uit Wolvega heeft een MAN TGS 46.510 8×8 WS kipper in bedrijf genomen. De truck is voorzien van vele extra’s, waaronder een DIN-plaat voor een sneeuwschuiver, en extra verlichting.

Eigenaar Jannes Punter richtte zijn bedrijf op in 2017. Hij is actief in grondwerken in de ruimste zin van het woord, van de aanleg van tuinen tot rioolwerken en bestratingen. Daarvoor heeft hij naast een mobiele kraan en een rupskraan de beschikking over een shovel en sinds kort over de nieuwe MAN TGS 8×8 kipper.
Jannes Punter: “Mijn vader heeft ook een bedrijf in dezelfde sector en we hebben in 2017 besloten dat ik voor mijzelf ging werken, uiteraard in samenwerking met mijn vader. Hij rijdt zelf ook met een MAN 8×8 en de ervaringen met die kipper zijn zodanig dat ik ook voor dit merk koos. Niet alleen past het merk bij ons, dat geldt ook voor de dealer, Wierda Bedrijfswagens. De contacten zijn uitstekend en zij staan altijd voor ons klaar.”

WS tandemstel
De 8×8 is voorzien van een Wide Spread tandemstel van WVT. “Dat scheelt niet alleen in laadvermogen, ik wilde ook beslist een gestuurde achteras. Dat werkt gewoon fijner en dat verstoort de ondergrond minder”, aldus Jannes. Dankzij het WS tandemstel is de truck goed voor een totaalgewicht van 46 ton. Het laadvermogen bedraagt 27,2 ton netto. Dankzij de 445/75R22,5 inch banden voor en 325/95R24 banden achter kan Punter met de 8×8 ook in het terrein uitstekend uit de voeten.

De truck is uitgerust met lederen bekleding, MAN OptiView en een DIN-aansluiting voor een sneeuwschuiver. Verder koos Punter voor extra verlichting rondom voor een optimaal zicht op het werk in de donkere maanden.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie