Problemen door mist
| 10:45 | Truckstar Redactie

Problemen door mist

De dichte mist van de afgelopen dagen heeft voor extra lange files gezorgd.

De mist brengt de achilleshiel van de spitsstroken aan het licht: die kunnen niet open omdat er vanuit de verkeerscentrales geen goed zicht is op de stroken.

De ochtend- en avondspits van maandag 21 november verliepen daarom moeizaam met veel langere files dan normaal. Er gebeurden echter relatief weinig ongelukken, zo meldt de VID.

Ongelukken
Toch ging het op sommige plekken wel mis. Op de A27 was het goed raak. Tussen Gorinchem en Noordeloos werden twee rijstroken afgesloten na een ongeluk waarbij een busje, een personenwagen en drie vrachtwagens betrokken waren.

De ochtendspits van dinsdag was minder zwaar dan verwacht. Rond 8:00 uur stond er 300 kilometer file op de snelwegen. In Friesland gebeurden verschillende ongelukken, waaronder op de A7 bij Heerenveen. Vijf personenauto’s botsten daar op elkaar.

Ook op de A29 ging het mis toen twee vrachtwagens en een personenauto botsten ter hoogte van de Heinenoordtunnel. Gedurende een uur was de A29 geheel afgesloten in de richting van Rotterdam.

Automatische verlichting
Een opvallend probleem (of juist niet zo opvallend) is overigens dat de automatische verlichting van personenauto’s niet inschakelt als het mistig is. Veel automobilisten denken dat het licht vanzelf aangaat, maar de sensoren reageren uitsluitend op licht en donker, en niet op mist. Dit schrijft de Telegraaf.

De krant meldt verder dat het einde van de mistperiode in zicht is. De mist maakt plaats voor een bleek zonnetje en op woensdag bewolking en wat lichte regen.

Foto: Mist in Friesland op de A7.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie