wegrestaurants
| 09:05 | Bert Mateboer

Petitie heeft geen effect: wegrestaurants blijven dicht

Minister Cora van Nieuwenhuizen gaat geen uitzondering maken voor wegrestaurants: net als alle andere horecagelegenheden moeten die gesloten blijven.

De wegrestaurants mogen wel take-away maaltijden aanbieden. Dat heeft de minister bekend gemaakt als reactie op de petitie ‘Help de beroepschauffeurs aan een warme maaltijd en douche’.

Actie

Jurrian Visscher van Wegrestaurant Roadrunner bij Oudleusen laat het er niet bij zitten. In samenwerking met Sandra van Schaeren van Wegrestaurant Malden is hij een actie gestart om bij pers en politiek zoveel mogelijk aandacht te krijgen voor de positie van de chauffeurs. Want ondanks het feit dat de chauffeurs als ‘cruciale beroepsgroep’ worden betiteld, laat de overheid hen nu wel in de kou staan.

Nieuwsuur

In het wegrestaurant van Visscher is deze week een tv-reportage van Nieuwsuur opgenomen waarin aandacht aan de positie van de chauffeurs wordt besteed. Tijdens de opname was ook Europarlementariër Vera Tax (PvdA) aanwezig. Zij heeft een brief gestuurd aan minister Cora van Nieuwenhuizen met het nadrukkelijke verzoek chauffeursrestaurants toch open te houden.

Kijk vanavond naar de uitzending van Nieuwsuur op NPO 2 om 21.30 uur.

wegrestaurants

Jurrian Visscher van Wegrestaurant Roadrunner bij Oudleusen laat het er niet bij zitten. In samenwerking met Sandra van Schaeren van Wegrestaurant Malden is hij een actie gestart om bij pers en politiek zoveel mogelijk aandacht te krijgen voor de positie van de chauffeurs.

5 Reacties
  1. Snap er niets van de wegrestaurants hebben n cruciale rol ook voor ons chauffeurs..ze hebben alles gedaan op afstand hygiene en als dit niet kan gooi dan heel t land maar dicht maar dan blijven wij ook thuis!!

  2. Nagenoeg is het èèn politieke poppekast! Griep bestaat niet meer! Even snotteren en Cor krijgt de aandacht. Bullshit van de bovenste plank! 1/5mtr. prima, maar doe je werk! dit kan! zeker weten!!

  3. Wederom een minister die geen verstand van zaken heeft.
    Net zoals de minister van landbouw.
    Een post bekleden, ons geld opstrijken en hopen op niet te veel problemen tijdens hun zittingsperiode.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie