trucking_service_arnhem_still
| 12:44 | Rik Werner

Opgelicht!? stelt werkwijze Trucking Service Arnhem aan de kaak

Transportbedrijf Trucking Service Arnhem was deze week onderwerp in een tv-uitzending van Opgelicht?! Chauffeurs verklaren in het programma dat de arbeidsomstandigheden bij het bedrijf uit Ede onder de maat zouden zijn.

Verschillende chauffeurs zeggen duizenden euro’s aan achterstallig salaris tegoed te hebben. Anderen maken overuren en hebben soms haperende tankpassen, waardoor hun vrachtwagens stil komen te staan.

Achterstallig salaris

Chauffeur Marco Theunissen vertelt dat hij ruim 27 duizend aan achterstallig salaris tegoed heeft. Theunissen heeft een rechtszaak over de kwestie gewonnen, maar wordt nog altijd niet betaald. Een andere chauffeur, Ron Koster, vertelt dat Trucking Service Arnhem de cao omzeilt.
CNV Vakmensen reageert in Opgelicht?! op de verhalen van de chauffeurs. De vakbond heeft aan de Inspectie SZW gevraagd onderzoek te doen naar het bedrijf. De vakbond wil verder dat de vergunning-verstrekking aan Trucking Service Arnhem door het NIWO wordt onderzocht.

Trucking Service Arnhem eigenaar Joop Zock wilde niet voor de camera van Opgelicht?! reageren. Hij liet telefonisch aan de programmamakers weten alle procedures vol vertrouwen tegemoet te zien.

Bekijk hier de volledige uitzending

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

2 Reacties
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie