01.-International-Truck-of-The-Year-2018-DAF-New-XF-New-CF
| 13:23 | Rik Werner

DAF ziet Europees marktaandeel bij zware trucks in 2017 licht dalen

DAF zag in 2017 zijn Europese marktaandeel in het zware segment heel iets dalen. In het lichte segment was juist sprake van een stijging. Dat blijkt uit cijfers over het afgelopen jaar, die de Eindhovense truckproducent heeft vrijgegeven.

Het marktaandeel van DAF bij trucks boven de zestien ton daalde vorig jaar naar 15,3 procent. In 2016 bedroeg dat marktaandeel nog 15,5 procent. In totaal werden in Europa ongeveer 47 duizend voertuigen uit dit trucksegment verkocht.

Recordaantal

Het was per saldo de enige tegenvaller voor DAF binnen Europa, want op alle andere terreinen werd groei gerealiseerd. Zo steeg het Europese marktaandeel van DAF in het lichte segment van 10,1 naar naar 10,5 procent en dat in een licht dalende markt. Bovendien werd een recordaantal van meer dan 9.000 DAF-trucks buiten Europa geregistreerd en bereikte de verkoop van PACCAR-motoren aan bus- en touringcarfabrikanten een nieuw record.

Marktleider

DAF was het afgelopen jaar wederom marktleider in Nederland (30,3%), het Verenigd Koninkrijk (28,2%), Polen (19,8%) en Hongarije (24,5%). In Nederland, Polen, Hongarije, België en Tsjechië is DAF ook de nummer één in trekkers. Bovendien is DAF in Duitsland het grootste importmerk. ,,De Europese economieën blijven goed presteren. Dat leidt ertoe dat er veel transportbewegingen zijn en de vraag naar trucks groot is”, aldus Preston Feight, president directeur van DAF Trucks.

Lees ook: Moederbedrijf DAF kan terugzien op meer dan uitstekend 2017. 

DAF in 2017 fier marktleider in licht teruglopende markt.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie