Nieuwe IVECO Trakker 10x4 voor Rutte Groep
| 16:51 | Truckstar Redactie

Nieuwe IVECO Trakker 10×4 voor Rutte Groep

Vijfasser voor plaatsing ondergrondse afvalcontainers

Onlangs heeft IVECO Schouten een nieuwe IVECO Trakker 10×4 met kraan en kipper afgeleverd aan Rutte Groep uit Amsterdam. Het Amsterdamse familiebedrijf heeft jarenlange ervaring met het merk IVECO. De nieuwe Trakker zal worden ingezet voor het transport van de benodigdheden voor het plaatsen van ondergrondse afvalinzamelingsystemen. 

De Rutte Groep bezit een zeer divers wagenpark en verschillend specialistisch materieel. De Amsterdamse Rutte Groep heeft op dit moment een wagenpark van negen eigen zware voertuigen van type IVECO Trakker en drie lichtere voertuigen van het type IVECO Daily. Rutte Groep kan met de zeer complete en divers uitgeruste voertuigen voor alle werkzaamheden het juiste materieel inzetten. De heer Rutte: “De transportbehoefte van Rutte Groep is veelzijdig, en voornamelijk voor de werkzaamheden van het wegenbouwbedrijf .” Onlangs heeft Rutte hiervoor een nieuwe IVECO Trakker 10×4 in gebruik genomen.

Extra as

De nieuwe IVECO Trakker Cursor 13 met 450 pk van de Rutte Groep is uitgevoerd in een 10×4 as configuratie. Af-fabriek is de Trakker geleverd in een 8×4 configuratie. De vijfde (hefbare) as is door ST uit Italië opgebouwd. De kipper is van Hyva en de 19 ton’s kraanopbouw is van HMF 1943-Z2, opgebouwd door Derkx en Davidson uit Haarlem. Het GVW van de nieuwe IVECO Trakker is na alle aanpassingen 47 ton. Het netto laadvermogen is 25.000 kg. “Dit nieuwe voertuig zal voornamelijk worden ingezet voor het transport van de benodigdheden voor het plaatsen van ondergrondse afvalinzamelingsystemen. Door het hoge laadvermogen en de wendbaarheid is dit voertuig uitermate geschikt voor de binnenstedelijke toepassingen,” aldus ondernemer Rutte. “Wij rijden al jaren met voertuigen van het merk IVECO. Met name vanwege het hoge vermogen, toegankelijkheid en robuustheid. In combinatie met de service van IVECO Schouten bevalt ons dat goed.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie