*

| 18:55 | Bert Mateboer

Nieuwe Actros kan zelfstandig sturen

De nieuwe Actros kan zelfstandig sturen en heeft geen achteruitkijkspiegels meer. Mercedes introduceerde de nieuwe Actros vanavond op de Potsdamer Platz, midden in Berlijn.

Aan het uiterlijk van de Actros zijn slechts kleine dingen veranderd, de grootste vernieuwingen zijn in het interieur en onderhuids. Zo is de nieuwe Actros uitgerust met Active Drive Assist, een systeem dat op eentonige trajecten en in fileverkeer zelfstandig kan gasgeven, remmen en sturen.

Het dashboard is geheel nieuw met twee grote informatieschermen en verder weinig knoppen of toetsen. Volgens Mercedes zijn de schermen net zo eenvoudig te bedienen als een mobiele telefoon.

Opvallend aan het uiterlijk is het ontbreken van achteruitkijkspiegels. Die taak is overgenomen door camera’s. In Europa zal dit systeem op alle nieuwe Actrossen worden geleverd.

 

 

 

3 Reacties
  1. paar springers op je auto en die schermen zijn kapot… spiegels bieden een duidelijker beeld dan schermpjes volgens mij! zou er hoofdpijn van krijgen s’nachts al dat licht! gewoon kleinere spiegelhuizen heb je ook nog een beetje zicht achter de spiegel. minder troep op de truck en de chauffeur moet gewoon chauffeur blijven!

  2. ik heb camera s al jaren op mijn auto gehad maar bij regen en lage ZON ZIE JE SOMS HELEMAAL NIETS HET IS EEN GOED HULPMIDDEL MAAR GEEN VERVANGER EN ALS JE EEN BOOMTAK RA AKT EN HIJ IS KAPOT HEB JE DAN OOK EEN RESERVE CAMERA BIJ JE NET ZO ALS EEN SPIEGEL

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie