| 23:21 | Freek Mulder

Transport Compleet Gorinchem

Dinsdag is de beurs Transport Compleet in Gorinchem van start gegaan. Truckstar maakte een rondje over de beursvloer.

Niet alleen alle grote truckmerken zijn aanwezig in Gorinchem, ook diverse trailerbouwers en toeleveranciers laten zich zien. Het is bij uitstek een plek om het netwerk te onderhouden en uit te bouwen. Qua nieuws heeft alleen MAN iets te melden in de vorm van nieuwe vier- en zescilindermotoren voor de TGL en TGM reeks. Verder aanpassingen aan het interieur waar nu nog meer bergruimte is. De slaapcabines kregen ook meer bergplekken en dankzij een acoustic package voor de TGX is het hier nu nog stiller. De publiekstrekker is natuurlijk de TGX 20.500 XXL Lion500Edition met 500 pk.

Bij Scania en Iveco wordt veel nadruk gelegd op de LNG en CNG-uitvoeringen die een lagere CO2-uitstoot hebben. In Gorinchem kan ook met deze modellen worden proefgereden. Daarnaast heeft Iveco ook een Daily op CNG beschikbaar voor proefritten.

Een primeur van Scania staat op het buitenterrein in de vorm van de R500 B10X4*6 NA van Martens uit Best met een 225 tonmeter Effer 2255 kraan. De vijfasser in deze configuratie is de eerste in Europa. Verder bij Scania aandacht voor de nieuwe European Driver Competitions waarbij de leeftijdsgrens is vervallen. Nu kan dus iedere chauffeur ongeacht zijn leeftijd deelnemen aan de competitie.

DAF toont een low deck trekker met schotelhoogte van 91 cm en bij Mercedes steelt een nieuwe Actros van Swijnenberg de show. Daar natuurlijk ook aandacht voor de nieuwe Sprinter.

Op de beurs staan ook diverse opleiders, wervingsbureaus en is er een vacaturewand voor als je nog geen chauffeur bent of op zoek wil naar een nieuwe werkgever.
Transport Compleet in Gorinchem is t/m donderdag 6 september nog te bezoeken, van 14:00 tot 22:00 uur.

Voor meer informatie: Klik hier

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie