*

Nachtelijk onderhoud aan A4
| 10:53 | Boudewijn Bos

Nachtelijk onderhoud aan A4

In februari wordt er druk aan de A4 gewerkt waar afsluitingen en tijdelijke stops bij komen kijken.

De VID (Verkeers Informatie Dienst) meldt op hun website dat er de komende periode regelmatig aan de weg gewerkt gaat worden om het te optimaliseren.

In de twee nachten van maandag 15 februari tot woensdag 17 februari vinden er verkeersstops plaats op de A4 richting Amsterdam, tussen de Schipholtunnel en knooppunt Badhoevedorp.  De Ketheltunnel, in de nieuwe A4 Midden Delfland, wordt in februari en maart een aantal weekenden afgesloten. Rijkswaterstaat zegt de weg te willen optimaliseren.

Kwartiertje wachten

In de nacht van 15 op 16 februari en van 16 op 17 februari vinden er vier ‘stops’ per nacht plaats. Het verkeer wordt tussen 23.45 uur en 03.00 uur op verschillende momenten stilgezet voor maximaal 15 minuten. Een aannemer plaatst in deze tijd liggers voor het viaduct van de nieuwe verbinding A9 (vanuit Haarlem) naar de A4 (richting Amsterdam).

Door de verkeersstops te verspreiden over twee nachten, wordt de hinder zoveel mogelijk beperkt. Drie van de vier rijstroken zijn tijdens de werkzaamheden geheel afgezet. De verkeersstops vinden op de overgebleven vierde rijstrook plaats.

Nachtelijk onderhoud aan A4
Werkzaamheden uit veiligheid worden in februari tot en met april uitgevoerd. (ANP)

Optimalisering in de Ketheltunnel

De Ketheltunnel wordt geoptimaliseerd in haar software van het veiligheidssysteem. Hiervoor wordt de Ketheltunnel, gelegen in de nieuwe A4 Middel Delfland, verschillende keren afgesloten in februari en maart. Bij de afsluitingen komt het verplaatsen van een calimiteitendoorsteek ook aan bod.

De A4 gaat in beide richtingen dicht tussen afrit Delft (afrit 14) het Kethelplein in het weekend van 19 tot 22 februari. Hierna volgen de weekenden van 11 en 18 maart en 1 en 8 april. Er wordt gewerkt van vrijdagavond 22.00 uur tot maandagochtend 05.00 uur.

Weggebruikers kunnen omrijden via de A13 en moeten rekening houden met een extra reistijd van 10 tot 30 minuten.

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie