Simon Loos Volvo
| 12:13 | Arjan Olsthoorn

Na 50 jaar weer Volvo’s voor Simon Loos

Logistiek dienstverlener Simon Loos gaat 22 Volvo FH 420 trekkers op LNG in gebruik nemen. Afgelopen woensdag leverde Volvo-dealer LVS Trucks de eerste, compleet in Simon Loos kleuren, uit. De trucks gaan met name ingezet worden voor landelijke netwerkdistributie vanuit Nieuwegein/Geldermalsen.

De keuze voor LNG maakt voor Simon Loos een flinke CO2-reductie mogelijk. “Als familiebedrijf vinden we de zorg voor de generaties na ons erg belangrijk. Wij zien LNG als transitiebrandstof naar het CO2-neutrale Bio-LNG. Zeker met de inzet van LZV’s op LNG verlagen we de CO2-uitstoot maximaal. We kunnen immers meer vervoeren met minder trucks en met minder CO2, helemaal wanneer we straks Bio-LNG kunnen gaan tanken”, licht wagenparkbeheerder Marcel Pater toe.

Goede ervaring met Volvo

De aankoop zorgt ervoor dat er voor het eerst sinds lange tijd weer Volvo’s in Simon Loos kleuren te zien zijn op de Nederlandse wegen. De vorige keer dat het bedrijf Volvo trucks aanschafte is namelijk zo’n 50 jaar geleden. De enige Volvo in het huidige wagenpark van Loos was een gerestaureerde F88 oldtimer, die een mooi plekje heeft in het museum.

Volvo F88

Tot voor kort was de prachtig gerestaureerde Volvo F88 de enige Volvo in het wagenpark van Loos.

Peter Appel Transport, het bedrijf waar Simon Loos dit jaar mee fuseert, heeft wel recente goede ervaringen met Volvo en LNG. “Bij Peter Appel Transport rijden we al met Volvo LNG-trucks sinds 2018 en dit bevalt uitstekend. Chauffeurs zijn enthousiast over de rijeigenschappen en merken geen verschil met een dieseltruck.” Door de diversiteit in aanbod, de robuuste uitstraling en de positieve ervaringen van chauffeurs was Volvo een logische keuze voor de uitbreiding van het wagenpark van de fuserende logistiek dienstverleners.

Loos-huisstijl

De trekkers zijn geheel in Simon Loos stijl uitgevoerd, met aangepaste logo’s op de voorzijde en de herkenbare rood-geel-witte kleurstelling. Het spuitwerk gebeurde in de recentelijk overgenomen eigen spuiterij van Simon Loos. Voor de cabines is gekozen voor het type Globetrotter. Deze bieden optimaal comfort en hebben een stoere uitstraling. Chauffeurs die het wel zien zitten om met één van deze trekkers de weg op te gaan hebben geluk, want het bedrijf zoekt hiervoor nog nieuwe chauffeurs.

Simon Loos

Simon Loos ontzorgt dagelijks de logistiek van veel aansprekende bedrijven en merken in food retail en foodservice. In haar ruim tachtigjarig bestaan is de organisatie uitgegroeid tot een vooraanstaand logistiek dienstverlener. Niet alleen op het gebied van transport, maar ook op het gebied van warehousing, co-packing en consultancy. Als familiebedrijf zitten duurzaamheid en innovatie in het DNA, wat samen met de kenmerkende hoge kwaliteit, flexibiliteit en betrouwbaarheid al jaren zorgt voor een mooie plek in de logistieke top-20.


Lees ook: Simon Loos neemt autospuiterij Nico Mooij over


Sinds 2021 is het bedrijf gefuseerd met Peter Appel Transport waardoor een organisatie is ontstaan met ruim 3.200 medewerkers en 1.400 voertuigen, verdeeld over meer dan 60 standplaatsen in heel Nederland. De nieuwe organisatie gaat verder onder de naam Simon Loos.

Volvo Simon Loos

Gerwin Davelaar van Volvo Trucks Nederland overhandigd de sleutels aan chauffeur Michael Smits.

2 Reacties
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie