aanpassingscentrum
| 08:20 | Arjan Olsthoorn

Renault Trucks opent aanpassingscentrum in fabriek

Of het nu gaat om stadsdistributie, afvalinzameling of bevoorrading van bouwterreinen. De middelzware D- en D Wide-trucks van Renault Trucks zijn geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingen en inzet. Het is mogelijk om de voertuigen af fabriek te specificeren naar de wensen van de klant. Om nog beter aan de individuele klantbehoefte te kunnen voldoen, is het soms noodzakelijk om individuele aanpassingen te doen aan het voertuig na de productie ervan. Daarom is er onlangs een speciaal aanpassingscentrum geopend in de fabriek in Blainville-sur-Orne.

Renault Trucks vindt het belangrijk om de klanten een steeds uitgebreider aanbod aan oplossingen te kunnen bieden. Alsmede de leveringstermijnen te verkorten. Daarom heeft Renault Trucks in de fabriek van Blainville-sur-Orne (Calvados, Frankrijk) een centrum geopend voor de aanpassing van trucks aan de specifieke wensen van de klant. Alle aanpassingswerkzaamheden die aan het einde van de productielijn aan de middelgrote Renault Trucks D en D Wide worden uitgevoerd, zullen voortaan in de fabriek plaatsvinden.

aanpassingscentrum

Aanpassingscentrum

Dit aanpassingscentrum heeft een oppervlakte van 2.500 m2. Het biedt operators, technici en ingenieurs de mogelijkheid om op negen werkplekken tegelijk te werken. In deze werkplaats maken de experts van het distributiegamma van Renault Trucks voortaan vrachtwagens op maat. Ze voeren werkzaamheden uit om specifieke uitrustingen en accessoires te monteren. Of veiligheids- of comfortoplossingen voor de chauffeur te installeren. Maar het is ook mogelijk om ingrijpende wijzigingen aan de chassisstructuur aan te brengen. Zo hoeven de aanpassingen niet meer lokaal te worden uitgevoerd. Dit is ideaal voor grotere aantallen om deze in serie te produceren.

‘Aanpassingen binnen fabriek uitvoeren’

“Deze werkplaats beantwoordt perfect aan de behoeften van onze klanten die specifieke eisen hebben. Denk hierbij aan een aslastweegsysteem om de aslastverdeling te monitoren. Of de installatie van een standairco om het comfort van de chauffeur te verbeteren”, zegt Maxime Vinclet, Technical Sales Manager van het aanpassingscentrum in Blainville-sur-Orne. “Dankzij dit centrum kunnen we al deze aanpassingen nu binnen de fabriek uitvoeren, met geoptimaliseerde kosten, doorlooptijd en kwaliteit voor onze klanten.”

Het aanpassingscentrum van Blainville-sur-Orne is geschikt voor de Renault Trucks D en D Wide.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie