Meer details nieuwe Actros
| 15:13 | Truckstar Redactie

Meer details nieuwe Actros

Met de nieuwe Actros heeft Mercedes-Benz een truck neergezet die alle potentie heeft haar voorganger op te volgen als Europa’s best verkochte truck.

Van de huidige generatie Actros, de MP3, zijn er meer dan 700.000 verkocht, en is daarmee Europa’s best verkochte truck. De nieuwe Actros kan vanaf 1 juli besteld worden, zoals gezegd, in Euro 5 of Euro 6-uitvoering.

World Engine
Mercedes heeft voor de nieuwe Actros samen met motorenbouwer Detroit Diesel een nieuwe motor ontwikkeld, de World Engine. In eerste instantie is alleen de dertien liter-versie leverbaar. Deze heeft vermogens 421 pk, 450 pk en 510 pk, en koppels variërend van 2100 Nm tot 2500 Nm. In Euro zes-uitvoering zal de motor voorlopig alleen met 480 pk leverbaar zijn.

De vijftien liter-versie wordt later gelanceerd. Beide nieuwe motoren zijn zescilinder lijn-motoren; Mercedes-Benz neemt hiermee afscheid van haar V-motoren.

De productie van de nieuwe Actros begint eind september. De huidige Actros zal parallel hier aan, ook nog een tijdje gebouwd worden.

Comfort
Er komen zeven cabinevarianten. De cabine met vlakke vloer komt er in vijf varianten met drie cabinehoogtes, inclusief een plat dak. Het chauffeurscomfort is bij het ontwerpen van de cabine een belangrijk punt geweest. Want, volgens Duitse berekeningen kan een uitgeruste chauffeur per dag tot twee liter diesel besparen door betere beslissingen tijdens het rijden.

Iets speciaals is overigens de sleutel van de nieuwe Actros, hoewel de term sleutel eigenlijk geen recht doet aan het multifunctionele apparaatje waarmee je toegang hebt tot de nieuwe Actros. Je kan er ongeveer alles mee, zoals de verlichting rondom checken, het oliepeil checken, of bijvoorbeeld de kachel bedienen als je op bed ligt.

Hoge ogen
Mercedes gooit met de nieuwe Actros hoge ogen, en de verwachtingen – niet in de laatste plaats wat betreft verkoopaantallen – zijn dan ook hooggespannen. Vergeleken met de eerste editie van de Actros, die behoorlijk teleurstelde, lijkt Mercedes zijn zaakjes nu veel beter voor elkaar te hebben. En bij concurrenten zoals MAN en DAF moeten ze zich vandaag toch even achter de oren gekrabt hebben.

Klik hier voor onze speciale fotopagina van de nieuwe Actros.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie