| 15:11 | Truckstar Redactie

Nieuwe Mercedes Actros onthuld

Na maanden van spannende spionagefoto’s is ie eindelijk onthuld: de nieuwe Mercedes-Benz Actros.

De nieuwe Actros komt er in Euro 5 en Euro 6-uitvoering. Bij beide opties zijn de aandrijflijnen nieuw, waardoor er naar zeggen van Mercedes fors op brandstof wordt bespaard. Bij een Euro 5-truck zou dat maarliefst zes à zeven procent zijn; de Euro 6-truck zou nog altijd drie à vier procent zuiniger zijn dan de huidige Actros-generatie in Euro 5. Mercedes heeft samen met haar Amerikaanse dochteronderneming Detroit Diesel twee nieuwe zescilinder-lijn-motoren ontwikkeld: een dertien liter en een vijftien liter.

De lijnen van de nieuwe Actros zijn geënt op die van de nieuwste Mercedes-Benz personenwagens. Ook binnenin is ongeveer alles opnieuw ontworpen. De nieuwe grootste cabine heet niet Megaspace maar Gigaspace en heeft volgens Mercedes maar liefst één kubieke meter meer inhoud.

Nederlandse onthulling op het Truckstar Festival
Binnenkort volgt op deze website en in Truckstar Magazine 8 uitgebreide informatie over de nieuwe Actros. De truck zal voor het eerst in Nederland aan het publiek onthuld worden op het Truckstar Festival, 30 en 31 juli in Assen.

Klik hier voor onze speciale fotopagina van de nieuwe Actros.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie