| 17:01 | Truckstar Redactie

Truckstar 12/2012

In dit nummer rijden we de eerste – aangename – meters met de nieuwe Volvo FH. Maar we pendelen ook met een LZV vol verse vis en we brengen patat naar Engeland en groente naar Duitsland.


Klassieke Scania-Vabis L76

Klassieke Scania-Vabis L76

Als de Scania-Vabis L76 van Toon Remijsen tot leven komt, verschijnt er een enorme glimlach op Toons gezicht. Toch was het vroeger in het stenentransport wel anders dan alleen maar lachen. Toon vertelt er prachtig over, net als over de Scania: één van zijn vijftien klassieke voertuigen.


Zwartrijder

Zwartrijder

Als eigenrijder kun je je auto geheel naar eigen wens opbouwen. Ook wat betreft de kleurstelling houdt niemand je tegen. Zo ontstond bij Marcel van Zon een prachtig strak zwart span bestaande uit een zwarte 6×2 DAF-trekker en een evenzo zwarte Lamberet koeltrailer. Maar het geheim van de smid is zeker niet de strakke kleurstelling, zo leren we tijdens een leuke rit naar Duitsland.


Uit de klei getrokken

Uit de klei getrokken

Op een mooie Belgische zondag komen de Volvo’s van HC-Trans (uit Belgisch Limburg) in actie om een aantal bureelcontainers naar een festivalterrein te brengen. Dat klinkt als een leuk klusje en mooi werk! Maar als blijkt dat we via een drassig weiland het terrein moeten bereiken, wordt het ploeteren…


LZV vol verse vis

LZV vol verse vis

Urker kotters hebben vaak Harlingen als thuishaven. De visafslag staat echter in Urk en dat betekent werk voor Mulder Transport. Geregeld is de vangst meer dan een trailerlading vol. Reden voor Mulder om te investeren in een LZV, die wij meteen bij de eerste gelegenheid voor het dok mogen zetten: spannend!


8x8 Kippertest

8×8 Kippertest

Er zit flink wat beweging in de kippermarkt, en vooral bij de 8×8’s. Waren Ginaf en Terberg – vanwege de unieke Nederlandse wetgeving – jarenlang heer en meester; nu is ook MAN een grote naam. Maar wij vonden ook een Renault Kerax en een Iveco Trakker om op de proef te stellen in een mooie vergelijkingstest in een grote zandbak.


Lachen in het zand

Lachen in het zand

Met zijn zware Scania heeft Fotojaarboek-chauffeur Toon van Dijk het uitstekend naar zijn zin in het zand. Toon kwam als jochie al bij zijn huidige baas over de vloer en is inmiddels al 25 jaar in dienst, waaruit we concluderen dat er meer goedzit. We stappen in en vertrekken voor een cementzand-rondje naar Beesd en Etten-Leur.


De digitacho in het binnenlandwerk

De digitacho in het binnenlandwerk

Geen gezellige stamtafel in het chauffeurscafé deze keer, maar wel een aantal goeie gesprekken met chauffeurs over de digitale tachograaf. In hoeverre is de onverbiddelijkheid van dit gehate apparaat een probleem in het binnenlandwerk?


Die laatste 150 meter…

Die laatste 150 meter…

Na een rit van ruim 200 kilometer wordt het in Hellevoetsluis op de laatste 150 meter echt lastig. Er ligt een 24 meter lange voetgangersbrug achterop de trailer van Alessio Bearzatto van Pultrum. Hij en zijn collega’s moeten alle zeilen bijzetten om de eindbestemming te halen.


Patat voor de Britten

Patat voor de Britten

Niet alleen de Belgen en Nederlanders eten graag patat. In Engeland kunnen ze er ook wat van. Daarom komt Bart Logtens in actie. Iedere week brengt hij een volle vracht patat naar ‘chips-hungry Britain’. Dat moet dus deze keer goedkomen, maar direct bij het eerste adres slaat de verwarring volledig toe.


Aangename ervaring

Aangename ervaring

Na verschillende statische kennismakingen met de nieuwe FH is het nu tijd om in Zweden een dag lekker te gaan rijden. Volvo had hiervoor diverse nieuwe FH’s in verschillende configuraties neergezet, die we allemaal konden proberen. En ja, dat was genieten.