| 15:22 | Truckstar Redactie

Truckstar 02/2013

In deze Truckstar verrassen we een groepje chauffeurs bij de Tweede Steeg met de grote Truckstar Verlichting-test. Maar we klimmen ook aan boord van het hoofdkantoor van Dijktrans, de XF105 van Wim van Dijk.


Met melk meer sjans

Met melk meer sjans

Met een Bedford kon je prima werken, maar de blits maakte je er niet mee. Daar moest je andere zaken voor uit de kast halen, zo vertellen oud melkrijders Karel Hoogendoorn en Ad Verkaik. Maar, “het was een prachtvak. Omdat je zeven dagen per week bij dezelfde boeren kwam, kende je iedereen. Wij wisten precies waar de leukste boerenmeisjes woonden”, zegt Ad van achter het stuur van hun prachtig opgeknapte Bedford TK melkrij-truck.


De laatste ronde

De laatste ronde

‘Nooit chagrijnig’, en ‘altijd vrolijk’, dat zijn de woorden waarmee zijn collega’s Jaap Snoeken omschrijven. Jaap heeft ook altijd plezier in zijn werk, maar of de bovenstaande omschrijvingen ook opgaan op Jaaps allerlaatste werkdag, valt daarom te bezien. Er is maar één manier om erachter te komen: we stappen in bij Jaap in zijn DAF met tankoplegger!  


Mon Papillon

Mon Papillon

Scania is niet het enige truckmerk met een R-serie. Renault had die in het verleden ook. Je ziet ze nooit meer rijden, tenzij je de prachtig gerestaureerde R340ti Major van Ed Lenders tegenkomt. “De R-serie is mijn favoriete truck aller tijden. Renault, en dit type in het bijzonder, worden ondergewaardeerd in ons land.” Ed voegde de daad bij het woord, en zie hier zijn Papillon, (ofwel vlinder).


Uitlijnen helpt

Uitlijnen helpt

We hebben er eerder al over geschreven maar om een en ander wetenschappelijk te onderbouwen duiken we nog een keer de wereld van het uitlijnen van trailerwielen in, én het richten van trailerassen. Daarvoor tuigen we met een Actros, een ons zeer bekende trailer van Kleyn Trucks, twee Toscon-monteurs en TNO naar de testbaan in Lelystad. De uitkomsten van onze tests liegen er niet om.


Als een vis

Als een vis

Net als een kleine Kenworth, kan ook een kleine DAF een stoere auto zijn. Neem nu de LF van forellenkwekerij Keijzersberg. Met de LF wordt levende vis afgeleverd aan diverse klanten en visvijvers in Nederland, België en Duitsland. Vanwege de wat langere ritten heeft de LF daarom zo’n beetje alle accessoires uit de catalogus, inclusief de AS Tronic automaat. Een supercomfortabel wagentje!


Kenworth verkooptruck

Kenworth verkooptruck

Sinds kort rijdt er een prachtig Kenworth bakwagentje door de provincie Groningen. Het is de verkooptruck van Snap-on-dealer Hans de Jong. Als echte Amerika-fan had hij het er wel voor over om zich twee jaar lang door een ingewikkeld import-traject heen te slaan. En het resultaat mag er zijn: wat een aanwinst voor het Noord-Nederlandse wegbeeld. Maar rijdt ie eigenlijk wel lekker?


Bolsjewiek naar Assen

Bolsjewiek naar Assen

De hoogtijdagen van Lenin en het communisme zijn inmiddels over. Enkele relikwieën zijn er echter nog, waaronder het zeventien ton zware standbeeld van Lenin van Henk Koop. Henk leende het beeld tijdelijk uit aan een tentoonstelling in Assen, maar hoe verplaats je zo’n ding?


Zwoegen in de modder

Zwoegen in de modder

In het grondverzet kom je veel zware MAN’s tegen, stoere, sterke auto’s die het goed doen in deze tak van transport. Jaco Bakker komen we er echter ook tegen, en wel achter het stuur van een gele vijf-assige MAN kipper. Maar in eerste instantie zagen we hem in het Fotojaarboek, want daar hebben we hem uitgeplukt, voor wat een nat, zwaar en gezellig dagje schollen rijden wordt.


Rijdend hoofdkantoor

Rijdend hoofdkantoor

Wim van Dijk is een transportondernemer die zelf ook rijdt. Dat klinkt als een eigenrijder, maar met twee trucks en nog eens zes vaste charters en nog enkele andere charters, is de term transportbedrijf beter. Toch regelt Wim alles vanuit zijn cabine. De DAF XF105 is dus het zenuwcentrum van de firma en wij gaan een ritje mee naar Duitsland en Frankrijk om dit staaltje transport-efficiëntie op te tekenen.


Steek een lichtje op

Steek een lichtje op

Voor de meeste chauffeurs was het even schrikken toen ze op een willekeurige avond de parking van de Tweede Steeg opdraaiden. Een boel politie en gedoe, meestal voorspelt dat het nodige gezeik, maar dit keer was het de Grote Truckstar Verlichting-test! (Zonder boetes, dat hadden we vooraf afgesproken).