Cover editie 1 2017 Truckstar
| 12:15 | Jasper Egberts

Truckstar 01/2017

Vooruitlopend op wat ons het komende jaar te wachten staat, beloven de zieners van krant en TV ons meer filekilometers dan ooit, dichtslibbende steden, extra wegwerkzaamheden en nog meer onheil. Het zij zo. Daar valt weinig aan te doen, wat we wel kunnen doen is onze lezers in aanloop naar het nieuwe jaar trakteren op een Truckstar in een moderner jasje, zonder afbreuk te doen aan de missie die Truckstar al vanaf de eerste uitgave uit 1980 heeft: een steun te zijn voor elke vrachtwagenchauffeur. Van wie sommigen al lid zijn vanaf dat eerste nummer. Met zo’n trouwe doelgroep zijn we blij. Net zo goed als we elke nieuwe jonge chauffeur als abonnee verwelkomen.

In deze uitgave blikken we terug op één van de hoogtepunten van Truckstar uit de beginjaren van het blad: het roemruchte Polenkonvooi in 1981. Verder doen we distributie op stand, rijden we ongezien met sloopauto’s, gaan we op maidentrip met de nieuwste aanwinsten van Van Wieren, bewonderen we nu al de nieuwe Volvo van Harry van Dalen en nog veel meer. Een uitgebreide preview vind je hieronder. Truckstar nummer 1/2017 is nu te koop in de winkel of gemakkelijk online te bestellen. Maar nog beter is het uiteraard om abonnee te worden.

Het Polenkonvooi van 1981

Een terugblik op het indrukwekkendste voedseltransport aller tijden, het Polenkonvooi van eind 1981. Toen reden er 122 trucks met voedselpakketten naar hongerend Polen. Het werd afzien voor het goede doel, maar in ieder opzicht de moeite waard.

Polenkonvooi

Harry’s nieuwste mag er zijn

Voor Harry van Dalen belooft 2017 een heel goed jaar te worden. Hij gaat rijden met zijn nieuwe Volvo FH16, waarvan het opbouwen bijna een jaar heeft gekost. Het resultaat mag er zijn en wij nemen vast een voorproefje.

Harry van Dalen nieuwe Volvo FH16 750

Mooi naar de waterkant

De Arocs van Schraven Rudderpropellor is zowel functioneel als heel mooi: geen alledaagse combinatie dus. Chauffeur Remco de Kroon die dit mooie werkgerief dagelijks naar de waterkant stuurt, is er bijzonder verguld mee.

Arocs Schraven

Luxe distributie

Ook de betere merken herenkleding belanden met de truck in de winkels. En dat die truck door mannen in pak met stropdas gelost wordt, vindt Michel Blom heel gewoon. Nou ja, gewoon: de DAF LF van Oger Mode oogt allesbehalve gewoon.

Distributie Oger

Een heel gewone winnaar

Frankwin Peters won de Truckstar Amerikareis. ,,Hij was voor twee personen, dus dacht ik meteen aan mijn zoon. Toen hij hoorde dat hij mee mocht, was hij door het dolle heen!’’ Maar 2016 heeft Frankwin nog meer gebracht, want sinds twee weken zit hij in het stukgoed.

Lewiszong

Wrak gezien, trailer toe

De Actros van Aad Steenbergen heeft een stalen wand aan de linkerzijde en zeilen aan de rechterkant. Ook het dak kan eraf. Aad rijdt met sloopauto’s en heeft deze bijzondere combinatie niet zomaar op de weg gezet.

Wrakken met Steenbergen

Klassieker DAF A2200

Met de restauratie van een dikke DAF 2200 met aanhanger kwam voor Eppie Bok een oude liefde weer tot bloei. Nadat hij zich een paar decennia voor zijn plezier met de restauratie van MAN klassiekers bezig had gehouden, besloot Eppie Bok in 2013 naar een DAF uit de 2000-serie uit te kijken. Met succes, zoals we in dit nummer kunnen zien.

Team Black Jack: een winnende hand

Met een Volvo die geen Volvo is, hopen de mannen van het Black Jack raceteam uit Geesbrug het komend jaar op een goed seizoen. Net als in 2015. ,, Op de Nürburgring werden we bij drie races eerste. Dan sta je op het grote podium met de Nederlandse vlag en het Wilhelmus. Dat doet je toch wel wat.’’

blackjack