haringvlietbrug
| 07:41 | Arjan Olsthoorn

Linkerrijstroken Haringvlietbrug verbreed na klachten

De linkerrijstroken op de Haringvlietbrug zijn in beide richtingen veertig centimeter breder gemaakt. Daarmee zijn de inhaalstroken voortaan 2,35 meter, na een eerdere versmalling.

Rijkswaterstaat nam afgelopen zomer verschillende maatregelen omdat de brug in slechte staat is. Om te voorkomen dat klemmen en rijplaten loskomen door de trillingen van het vele verkeer zijn twee rijstroken versmald en is de maximumsnelheid omlaag gegaan van 100 naar 50 kilometer per uur.

Veel automobilisten klaagden over de rijstroken van 1,95 meter. Inhalen was daardoor lastig, zeker wanneer een vrachtwagen moest worden gepasseerd.

Handhavingscamera’s

Nu is er ruimte in de middenberm vrijgemaakt door mobiele flitspalen te vervangen door handhavingscamera’s. De linkerrijstrook kon daardoor in beide rijrichtingen worden verbreed. Automobilisten zijn blij met de aanpassingen. “Eerst lukte het ook wel, maar was het passen en meten”, zegt een automobilist tegen de regionale zender Rijnmond. “Mensen die wat banger waren, kunnen nu ook makkelijker doorrijden.”

Brug vaker open

Ook de scheepvaart heeft last van de slechte staat van de brug. Het beweegbare deel van de Haringvlietbrug, dat open moet kunnen voor hogere schepen is er slecht aan toe. Daardoor zou de brug de komende twee jaar nog maar één keer per week opengaan. Een woordvoerder van Rijkswaterstaat zegt tegen Rijnmond dat de brug vanaf deze week op vrijdag én op zondag opengaat omdat er fors minder bouten loskomen.

Bron: NOS

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie