Extra Foto’s – Truckstar 2014/11

Extra foto’s Truckstar 11/2014

Op deze pagina vind je een selectie extra foto’s van verhalen en verslagen uit Truckstar nummer 11/2014, die niet in het blad staan.

Een bewogen vaart

Een keurige MAN, een nette chauffeur en een mooie rit Engeland die begint in Hoek van Holland bij de veerboot Stena Brittanica. Een mooi truckerstafereel, maar daarachter gaat een heftig verhaal schuil. Chauffeur Stephan Duijndam overleefde als één van de weinigen de ramp met de veerboot Estonia in 1994. Toch gaat hij iedere week naar Engeland op en neer, met de boot. 

Extra foto's Truckstar 11/2014
Stephan rijdt voor Eurospan uit Klundert en het feit dat hij iedere week twee keer op een veerboot zit, is voor hem geen probleem. Hij heeft alle vertrouwen in de schepen van de Stena Line.

Extra foto's Truckstar 11/2014
Stephan heeft veel op Rusland gereden. Na een tijdje ook als planner gewerkt te hebben ging hij weer terug de truck op.

Extra foto's Truckstar 11/2014
We rijden dwars door het prachtige Peak District naar Bury (bij Manchester) en Carlisle.

Extra foto's Truckstar 11/2014
Stephan is niet echt een Engeland-fan. Maar het werk bevalt hem verder prima!

Thuis in de haven 

Eigenrijder Edwin van Zwienen rijdt met één van de mooiste Volvo’s van Nederland. De FH 500 met voorloopas werd zelfs eerste in de categorie Zeecontainertransport van de Mooiste Truck van Nederland-verkiezing tijdens het Truckstar Festival 2014.

Extra foto's Truckstar 05/2015
Edwin is thuis in de haven Rotterdam waar hij elke dag met containers in de weer is. We beginnen onze rit met een container die we op de Maasvlakte opgepikt hebben.

Extra foto's Truckstar 04/2015
De eerste klant lossen we in Ridderkerk. Daarna gaan we via de Waalhaven en een andere terminal naar Heerhugowaard.

Extra foto's Truckstar 11/2014
Edwin is een met recht een truckfanaat, dat is duidelijk. Maar hij is niet zo van de verre ritten. Edwin zit veel in de buurt van Rotterdam en rijdt verder veel binnenland, maar uitschieters naar België of Duitsland komen ook voor.

Extra foto's Truckstar 11/2014
Van huis uit is Edwin eigenlijk een Scania-man. Bij de aankoop van een nieuwe truck kwam hij er echter niet uit met de vertegenwoordiger van de Scania. De overstap naar Volvo was geen drama: “Dat merk heeft ook puike vrachtwagens.”

Echt fanatiek 

Onze fotojaarboekchauffeur heet Mark van Kampen en hij rijdt met een uiterst strak opgebouwde DAF XF105 460 met walking floor-oplegger van het familiebedrijf Van Kampen uit Leiden.

Extra foto's Truckstar 11/2014
“Het moet er altijd keurig uitzien en daarom besteed ik veel tijd aan deze combinatie”, aldus Mark, en dat is te zien.

Extra foto's Truckstar 11/2014
Mark rijdt met compost – losgestort en op pallets – maar draait soms ook mee in de bietencampagne.

Extra foto's Truckstar 11/2014
Dat betekent een boel stof en zooi. Maar het krijgt bij Mark weinig kans zich aan de truck en trailer te hechten!

Extra foto's Truckstar 11/2014
“Ik ben echt fanatiek”, lacht Mark als we het over het poetsen en schoonhouden van zijn wagen hebben. En dat is mooi, want daarmee fleurt zijn groene DAF het Nederlandse wegbeeld duidelijk een stukje op.