Volvo FH Editon2
| 12:20 | Arjan Olsthoorn

Eerste Volvo Edition2 voor eigenrijder Joey Splithof

Een primeur voor eigenrijder Joey Splithof: hij rijdt als eerste in Nederland met de Volvo Edition2. De Volvo FH 500 4×2-trekker is geleverd door Volvo Trucks-dealer Harbers Trucks.

De aanschaf van de zeer compleet uitgeruste truck valt voor Splithof samen met de start van zijn bedrijf Splithof Freight. Hij zag de Volvo Edition2 tijdens de presentatie op het Truckstar Festival. “Ik was meteen verkocht, vooral vanwege de bijzondere kleurstelling. Het matzwart met de blauwe accenten geeft deze truck een unieke uitstraling.”

Volvo FH Edition2

I-Shift Dual Clutch-versnellingsbak

De Volvo Edition2 is de opvolger van de Performance Edition. Nieuw is onder meer de motor met Turbo Compound-technologie, die zorgt voor optimale brandstofefficiency. De focus van de Volvo Edition2 ligt echter niet alleen op een laag brandstofverbruik en een in het oog springend design, maar op de totale performance. De truck is voorzien van alle denkbare innovaties en opties voor een aangename leef- en werkomgeving. Splithof: “Neem de I-Shift Dual Clutch-versnellingsbak, waardoor het koppel geen moment wegvalt tijdens het schakelen. Daardoor rijdt de truck extreem soepel en merk je helemaal niet dat er geschakeld wordt!”

Chauffeur Joey Splithof

Onderhoudscontract
Splithof kijkt terug op een aangename kennismaking met Volvo Trucks en dealer Harbers Trucks. “Het viel me op hoe goed er werd meegedacht om tegemoet te komen aan mijn wensen en behoeften. Het is een genot om met deze truck te rijden, het ontbreekt mij werkelijk aan niets. Ik heb ook verzekeringen en een onderhoudscontract afgesloten bij Volvo Trucks zodat ik daar geen omkijken naar heb en me volledig kan concentreren op mijn bedrijf.”

Na een aantal jaren als chauffeur in loondienst te hebben gewerkt, gaat Splithof nu als eigenrijder aan de slag. “Het ondernemerschap heeft mij altijd getrokken en nu is de tijd rijp om de stap te zetten. In eerste instantie ga ik voornamelijk geconditioneerd transport doen van levensmiddelen in Nederland en België in opdracht van het bedrijf waar ik eerst in loondienst was.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie